HTML doboz

<script id="_wau0em">var _wau = _wau || [];
_wau.push(["colored", "dwcdt1wfsmgg", "0em", "493915ffffff"]);
(function() {var s=document.createElement("script"); s.async=true;
s.src="http://widgets.amung.us/colored.js";
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
})();</script>

Tom Bobb Blokk

“To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.” "Ha tudni akarod, ki szabályoz (irányít) téged, egyszerűen keresd meg, ki nem kedveli a kritkádat." - Voltaire (saját fordítás)

ELÉRHETŐSÉGEM

Ha már nem elég a személyeskedés itt a cikkek hozzászólásaiban, hadd szóljon a párbaj kettőnk között. Itt mindig megtalálsz:

tombobb kukac freemail.hu

De legyél kimért, pontos és egyszerű. (Nem viccelek.) Nincs időm marhaságokra felelni.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Don Calo': Olvastam a Kurucon az önvédelemmel és a rejtett viselésű ö.v. fegyverekkel kapcs. hsz. írásodat. E... (2018.12.19. 13:43) ÉRDEKES MONDÁSOK ÉS „ELSZÓLÁSOK”
  • urlajos: Boldog,békés újesztendő kívánok az egész családnak. urlajos (2018.01.02. 09:02) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Tom Bobb: @urlajos: Köszönöm biztató és kedves szavaidat. Nem titkolom, hogy jó volt olvasni őket. Nagyjából... (2017.10.31. 21:11) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • urlajos: Kedves Tom! Én már nagyon régóta olvasom írásaidat.Mint egyszer már jeleztem,minden írásod megvan... (2017.10.26. 21:24) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • F.M.J.: www.youtube.com/watch?v=G2tGpnh1sbI (2017.09.24. 23:53) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Utolsó 20

TBB main page

Tom Bobb bejegyzése 2016. január 16. 7 komment

FACEBOOK BLOG

Címkék: motor

A mai nappal eldöntöttem, hogy mivel kevés időm van cikkeket kreálni itt, de viszont sok olyan móka és kacagás övezi széles e világunkat, amelyek néhány keresetlen szót követelnek, szerkesztésmentes és gyors megoldásként a már üzemelő Tom Bobb Blokk nevezetű Facebook-csoportnál fogok érdekességeket tálalni. Ez nem jelenti azt, hogy itt nem lesznek cikkek, de sűrűbben tudsz engem "követni", ha meglesed a blog Facebook-os oldalát is. 

EZ LENNE AZ.

A bejegyzés trackback címe:

https://tombobb.blog.hu/api/trackback/id/tr968276914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.01.17. 08:26:27

Látom nálad is megjelent a netes leépülés. Valami tiltja, hogy egy blogoldalon rövid bejegyzések is megjelenjenek?

Gondolom nem mondok újat, de a társadalom azon része, amelyik érti az írásaidat nagyobb részben nem rendelkezik fészoldallal, vagy legalábbis alig látogatja. Ez inkább a "megmutatom a reggelimet", meg "ilyet pottyantott a kutyám" felhazsnálók kultúrkörének kedvelt közösségi felülete.

Most megnéztem a linkedet, mert érdekelnek az írásaid, de mivel én nem rendelkezem önbesúgó oldallal, így ha nem linkeled minden alkalommal az új bejegyzéseidet, akkor valószínűleg ez volt az utolsó látogatásom a fészfelületeden. Erről viszont az jut eszembe, hogy link helyett akár a cikkedet is idemásolhatnád, tehát nem értem, mire jó ez az egész?!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.01.17. 10:04:00

@F.M.J.: Akkor elmondom. Meg is fogod érteni - talán. A cikkeket rendezett mappákban tárolom, idővonallal, tehát havi osztásban, éves megnevezésekben. Ez teljesen oké. A cikkeket meg kell írni (ez mindkét oldalon hasonló), viszont ott a Facebook-on "csak" berakom a hozzá való linket, van képem hozzá, van linkem, amire hivatkozom, és van maga a cikkecske (bejegyzés), ami olvasható. Az egész ott mindössze pár kattintás.
Ezzel szemben itt a blogon a Word-ben megírt cikket le kell butítanom egy "szöveges dokumentum" szintjére, ezt követően onnan másolva rakhatom a cikkbe. Majd ki kell jelölnöm az egészet, hogy aztán a szürke helyett fekete színű legyen a szöveg. Ezt követően vastagon kell kihúznom az alcímet majd az előtte akár órákig keresgélt poszterképet Photoshoppal átszerkesztenem a magam igénye szerint, azt mentenem és végül beillesztenem.
De ez még semmi.

Ezt követően, mikor már van cikk, kép és alcím, jön a szövegben található áthúzott és dőlt betűs részek keresése az eredeti Word-doksi alapján. Majd a lezárás - újabb kép, a Blokk-index, majd a címkék megadása. Aztán érkezik a két kép kódjának a buzerálása, hogy a képet látva ne legyen neked ott az a furcsa, senkinek sem kellő "nagyítás-megnyitás új ablakban" funkció - vagyis ne legyen egy sötét kocka a jobb alsó sarokban, ha a kép fölé viszed az egérkurzorodat.
És nagyjából ennyi.

Ráadásul erre sokszor nincs energiám. Ez egy hosszadalmas, még kellő rutinnal is feleslegesen hosszú folyamat. Helyette a Facebook megadja a lehetőséget, hogy röviden hozzászóljak az engem érintő dolgokhoz. Mint magánember, sokszor leírom a véleményemet, de eldöntöttem, hogy szakítok ezzel, és mint blogger akarom ugyanezt a jövőben.

Egyébként a Facebook egyik legnagyobb érdeme, hogy örökre megszakíthatod a "kis kutya, nagy macska, mit ettem, milyet kakiltam" posztokat, helyette viszont olyanokat követhetsz és kedvelhetsz, ahol nagyon érdekes dolgokról írnak. Olyan angol nyelvű híroldalak akadnak arrafelé, ahol elsőként értesülsz a hírekről - még KURUC meg INDEX előtt, sokszor órákkal, sokszor örökre, mert vannak olyan hírek, amik még hozzájuk sem jutnak el.
Feleségem a nagyobb Facebook-olvasó, rengeteg linket és cikket osztunk meg egymással, illetve természetesen elnevetgélünk ostoba videókon is néha - ez rendben van. A "netes leépülés" inkább ott leledzik (de ez az én véleményem), mikor csak és kizárólag KURUC-os vagy INDEX-es a létezésed, nem is tudsz semmit RT-ről meg BBC-ről, esetleg egyéb kisebb formátumokról. Nagyon sok oroszokat támadó emberünk van, akiket hol asszony, hol én követek, így a hírek és álhírek özönlenek hozzánk. Ugyanígy van sok amerikaiakat vagy az arabokat támadó emberkénk is, ahonnan az ilyesfajta cikkeket kapjuk.
Szóval... Nem értek egyet, de értem, a felháborodásodat.

Mit tegyek? Elkurvultam, hahaha...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.01.17. 10:24:04

@Tom Bobb: Ahogy gondolod, végülis a te döntésed, és nyílván jobban ismered a céljaidat és lehetőségeidet, mint én.
Technikai észrevétel: Én is Word-ben írom a posztjaimat, ott is formázom, és mindenféle átmentős hókusz-pókusz nélkül egyszerűen bemásolom a blogba. Működik, és a formázást is csak néha veszíti el, de ennek is van ellenszere. A blog kevesebb lehetőséget ad e-téren, de ha ezt tudomásul veszed, és olyan formázást alkalmazol, amiről tudod, hogy a blog is tudja, akkor marad a formázás.
A képekre ugyan ez vonatkozik. Pontosan tudható, hogy melyik sablon mekkora képet jelenít meg egy az egyben. Csak a pixelszámot kell helyesen megválasztani, és már nem is kell vele órákat bíbelődni. A magyarázó jellegű ábrákra (térkép, grafikon) ez nem vonatkozik. Ott jobb a nagyíthatóság, de ezt úgy is tudod.
Amúgy én is szoktam ilyen eszközöket alkalmazni. Ha nincs kedven egy kimutatással bíbelődni, képes vagyok a húsz perces munkáról bebizonyítani a főnökömnek, hogy legalább két napos megfeszített meló, inkább más lehetőségek közül válasszon! Hiába, a kreativitás sötét oldala :).

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.01.17. 23:43:14

@F.M.J.: Nekem speciális problémám van azzal, ha rögtön Word-ből másolom be a cikkeimet. Sosem voltam jóban a blogmotorral, de elfogadom a sok hülyeséget - amik állítólag segítőkészek. Régebben jobb volt, még az Agymosottas időkben (2008-2011 között), de aztán a sok újítás megölt valamit a kényelmesen szerkeszthető felületen...
Mindegy.
A képeket nekem szerkesztenem kell, mert teljes szélességűeket rakok be pont a blogmotor faszsága miatt. Ebbe most nem megyünk bele... :-)

Egyébként direkt a hozzászólásod miatt javítottam a Facebook-oldaldobozt, szóval, most már olvasható itt is, ha ott "cikkezek". De ez nem jelenti azt, hogy innen el fognak tűnni a bejegyzéseim. A jövőben is fogok eleget ide kirakni. Csak azt szerettem volna, ha a "követőim" (vannak ilyenek?) sűrűbben láthassák, hogy valójában én foglalkozom napi politikával és szoktam is hozzászólni dolgokhoz, de arra már nincs energiám, hogy a fejemben lévő dolgokat érdemben kifejtsem egy-egy Tom Bobb-os cikkben... :-)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.01.18. 07:30:22

@Tom Bobb: Köszi a figyelmességet, kíváncsi leszek, hogy az ide linkelt facebejegyzéseidről is kapok-e értesítést.

Követő: A digitális kor kifejezési dekadenciája. Kialakulóban az "újbeszél" szótár. Összemosva a figyelést meg az érdeklődést az elvtelen csodálattal. "Közösségi" felület témakörben ezt nevezik "követésnek". Nos én az előbbi értelmezésben követem a bejegyzéseidet, mert így egyszerűbb, mint minden alkalommal minden érdekesebb blogot egyesével felkeresni. Arról nem is szólva, hogy a magvas termékeny írások jellemzően nem napi szinten szoktak előkerülni egyazon szerzőtől. Ehhez vagy profinak, vagy felületesnek kell lenni, de gondolom most sem mondtam semmi újat.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.01.18. 09:07:23

@F.M.J.: Nem, semmi újat nem mondtál. Anno rengeteg mindent akartam elmesélni, erre is született az Agymosott és ott havonta voltak 8-10-13 bejegyzésem, komoly cikkek érdekes témákról. Csakhogy akkoriban a munka mellett mással nem nagyon foglalkoztam. Írtam-írogattam, de nem komolyan, mert éppen meghasonlottam a magyar könyvkiadók között és elterveztem, hogy én ennek az országnak nem alkotok...
Szóval a követések. Igazad van, de szerintem a Facebook-on közölt bejegyzéseimet innen nem fogod tudni "követni". Ráadásul én anno kigyűjtöttem magamnak pár érdekes blogot, azokat kézzel követem, nekem semmi sem jelez. Időnként kinyitom őket, beléjük olvasok és akkor ennyi. Nem követek senkit... :-) Maradi lettem. :-)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.01.18. 10:03:05

@Tom Bobb: Időnként kinyitom őket, beléjük olvasok és akkor ennyi. Nem követek senkit...
- Dehogy nem. Ez is követés, pontosabban érdeklődés, csak egy macerásabb módja. Na ezt a csontot azt hiszem lerágtuk, lépjünk tovább!
süti beállítások módosítása