HTML doboz

<script id="_wau0em">var _wau = _wau || [];
_wau.push(["colored", "dwcdt1wfsmgg", "0em", "493915ffffff"]);
(function() {var s=document.createElement("script"); s.async=true;
s.src="http://widgets.amung.us/colored.js";
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
})();</script>

Tom Bobb Blokk

“To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.” "Ha tudni akarod, ki szabályoz (irányít) téged, egyszerűen keresd meg, ki nem kedveli a kritkádat." - Voltaire (saját fordítás)

ELÉRHETŐSÉGEM

Ha már nem elég a személyeskedés itt a cikkek hozzászólásaiban, hadd szóljon a párbaj kettőnk között. Itt mindig megtalálsz:

tombobb kukac freemail.hu

De legyél kimért, pontos és egyszerű. (Nem viccelek.) Nincs időm marhaságokra felelni.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

TBB main page

Utolsó kommentek:

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.03.08. 22:13:51

@Vádló Bitófa: Meglestem a srácot, akiről írsz - elég szépen publikálgat. Bár volt egy hosszabb szünete 2003 és 2010 között, de alkot rendesen. Ezzel nincs baj.
Nagyon jól rávilágítottál a lényegre (a majdnem lényegre), miszerint ha alkotsz, ha vannak szereplőid meg egy történeted, akkor kész világot kell köréjük létrehoznod, egy valódi atmoszférát. Hozzáteszem: olyat, amivel az olvasó könnyen azonosul. Mert hiába írsz egy sci-fit, amit 2200-ban játszódik és amiben marha korrekt akarsz lenni a bemutatott világgal, mert senki sem érti majd meg. Nem teheted meg, hogy előreszaladsz közel 200 évet és érthetetlen dolgokról zagyválsz. Földhöz ragadottnak kell lenned.
Ez az író dolga.

Anno rengeteg tehetségtelen senki kapott metrós és egyéb felületeket a még meg sem jelent könyveihez, amelyekkel millió forintokat kapott - mert anyu-apu-nagybácsi segítette. A kapcsolatokkal. Azzal az egyetlen kapcsolódási ponttal, hogy a család belterjes. Ennyi. Tudom, miről beszélsz.

A jelszóhoz.
Nekem van egy nagyon jó mesterjelszóm - ezt csak itthon használom. Az összes oldalam egyedi jelszava ezzel a mesterjelszóval van védve, vagyis ha egy rég látogatott oldalra akarok elmenni, akkor felnyitom a fájlt és megkeresem az adott oldalhoz tartozó jelszót. Ennyi.
Nem jegyzek meg minden 20-30 jelszót. Ez túl sok. :-)

Bejegyzés: (B)IRODALMI FRÖCSÖGÉSEK – A KISKIRÁLYSÁGOK TÖRTÉNETE

Vádló Bitófa 2016.03.07. 22:14:50

Üdv!
Szívesen hozzászóltam volna még jónéhány cikkehez, de nem volt erőm végigmenni a jelszó-procedúrán... (nincs kedvem a 100. új jelszót is megjegyezni)

Én is mérges vagyok erre a rendszerre:
A kedvenc íróm (Kornya Zsolt) már - tudtommal - több, mint 10 éve nem írt regényt, mert nem tud belőle megélni. Pedig nagyságrendekkel jobb író, mint a fent említett dollár-milliomosok. Ami nagyon tetszett a könyveiben, hogy minden szereplőnek voltak motivációi, a világainak voltak szabályai, törvényei, és minden át volt gondolva. Úgy tűnik, ezek az alapvető dolgok felettébb ritkák...

A másik véglet: pár éve az egész metró tele volt dekorálva valami b. zsigány első regényének reklámjával: még senki sem olvasta, de már milliókat keresett vele. Természetesen nem olvastam, de nagy összegben mernék fogadni, hogy 100-as skálán nem éri el az 5 pontot.

De ha belegondolok, ez nagyjából minden olyan szakmára igaz, ahol a népszerűség számít.

Bejegyzés: (B)IRODALMI FRÖCSÖGÉSEK – A KISKIRÁLYSÁGOK TÖRTÉNETE

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.03.01. 18:55:49

@F.M.J.: Most már legalább értem, mit akartál mondani a hisztis picsa környéki jelzővel. Minden világos. Nos, ez egy több részes fröcsögés, amelynek csak akkor lesz eleje, közepe és konklúziója, amikor végig elolvastad. Előtte valóban csak úgy tűnhet, hogy gyűlölöm a felsoroltakat és irigységemben fröcsögök...
Pedig dehogy.

Kérdésekre válaszok.
Például jómagam legalább 3-4 hónapot várok, miután befejeztem egy-egy regényt, addig is másikkal foglalkozok (sosem állok le, most is szimultán írtam novemberben, ami nem teljesen jó dolog), majd előveszem a kreálmányt és jöhet az első átolvasás és javítás. Ez 1-2 hét. Aztán megint 3-4 hónap - és megint javítás. Majd jöhet az utolsó átnézés, ami a regény befejezése utáni egy éven belül történik. Vagyis nekem például kell még 8-10 hónap.
De abban egyetértünk, hogy sosem lesz kész. Sosem. De ez normális. Aki ír egy regényt (mint a sok tehetségtelen, akiket felsoroltam) és nem érzi, hogy mennyire szar, mennyire sikoltozik a mű az átformálásért, javításokért, az ostoba és amatőr. Senki sem képes pontosan és jól írni.

Nem vásárolok sok könyvet, mert van egy ismerősöm, aki szerencsére tud nekem kölcsönözni. Csak azt kell megvennem, ami be ténylegesen érzem, hogy megéri befektetni. Hatalmas könyvtáram van és most, hogy Németországban vagyok, hiányzik is as könyvek látványa. Remélem, idén nyáron végre meglesz a várva-várt könyvespolcom és jöhetnek ki - keveredve asszony politikai angol nyelvű vackaival. :-)
Viszont igazad van, egy előzetes beleolvasásnál eldönthetem, hogy jó vagy nem az adott könyv. Viszont én most inkább olyanokat próbálok elolvasni, amikről mindenki nagyon jó véleménnyel van. Mint író is kötelességemnek érzem, hogy érezzem és értsem a "konkurenciát" - ami nem is igazán konkurencia. Ez itt a baj.

Az írás egy nagyon kemény szakma. Rengeteg, elképzelhetetlenül sok olyan kis fogás van, amitől tényleg valódi, kifinomult szakmának láthatod - csak amatőrként ezekbe a dolgokba nem biztos, hogy belelátsz. És ezt nem rosszból mondom persze... Pontosan ezért írom most ezt a több részes szart, mert azt látom, hogy teljesen alkalmatlan emberfélék, akik hasonlóan gondolkodnak mint te, nekifognak és odaköpnek egy-egy regényt, amiből valami baráti vagy belterjes nyomásra könyv lesz, és amiből aztán filmeket csinálnak - mindent rosszul és kivitelezhetetlenül, élvezhetetlenül. Ezt neked is látnod kell.
Szóval vitatkozok. :-)
Annyi, de annyi apró fogás van, amiket alkalmaznod kell, miközben regényt írsz (és a novelláknál is akad pár), amiket sokszor nem is lehet megtanulni - ezekre rá kell érezni, ezeket ki kell találni és élvezettel finomítani kell őket. Példálózzak? Nem tudok. Nem akarok egy hozzászólásban "tanítómester" lenni. De ha valamire tartasz engem (nem sokra, hahaha), akkor elhiszed nekem, amit mondok.
A legnagyobb bajom pont itt van, hogy mivel én ismerem ezeket a fogásokat és olyan szinten művelem a történetírás tudományát, ami talán már elegendő ahhoz, hogy másokat kritizálhassak, néha nagyon keményen nehezemre esik a sok ostoba szöveget, bekezdést és fejezetet "befogadni". Pedig nem mondhatod, hogy nem vagyok kitartó - sokszor hetekkel a lerakása után is visszatérek a regényekhez és újra próbálkozom. Nem adom fel... Csak a legvégső esetben.

Mást most nem tudok elmondani. Majd a negyedik rész végén kiderül, miről picsogtam én itt. :-))))))

Bejegyzés: (B)IRODALMI FRÖCSÖGÉSEK – A KIRÁLY BIZONY MEZTELEN

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.03.01. 09:51:28

@Tom Bobb: A jelenlegi lehetőségek között van olyan is, hogy előzetesen beleolvasol a kiadásba, és akkor veszed meg, ha jónak látod. Nem?
Egyébként a régi könyvek is lehetnek jók, bár én is csak egyszer szoktam valamit elolvasni. Valami furcsa okból évek múlva is ráismerek belőle bizonyos szófordulatokra, nem szükséges ismételnem.

"egyszerre vagy hozzáértő író és egyben olvasó is"
- Szerintem írónak lenni nem egy szakma, amelyiknek fogásai vannak, és azok helyes alkalmazása, illetve megfelelő hozzáállás esetén valakiből hozzáértő szaki lesz. Értem, amit a jelenlegi színvonalról írsz, igazat is adok, de túlságosan végletesen fogalmazol. Egy kalap alá helyezed a selejtet az általad nem kedvelt stílussal. Ezt még át kellene gondolnod. Mondok egy példát. Én olvastam Pribojtól a "Csuzimát". Saját könyvem, nagyon szeretem. A nejem is elolvasta, pontosabban átszenvedte rajta magát és azt mondta, inkább szülne hármasikreket, mint ezt mégegyszer. Igaz, ő az irodalmi széplélek, én az olvasást információszerzésnek használom, mert szórakozásnak inkább a blues, a szárazmartini meg a vörösbor fekszik, természetesen szex előtt közben meg utánna :). Ami a lényeg, hogy az ízlés nagyon meghatározza egy könyv megítélését, ami így egy szubjektív dolog, és nem feltétlenül köthető objektív irodalmi értékhez. Azt már el sem merem képzelni, hogy milyen megítélés alá eshetnek nálad a novelláim karakterei. Még elvennéd a kedvem.

"ha senki sem venné meg a szart, amit nektek csomagoltak, akkor nem lenne második meg harmadik része a dolognak, és a világ elkezdene megint értelmes sztorikkal és könyvekkel megtelni."
- Te is megvetted, nem? Én nem veszek. Akkor kinek csomagolják?

"hígítsd egy kicsit érthetőbbre, ha túl tudományos vagy oktató"
- No igen, de kinek mennyire? Akkor adok ki valamit a kezemből, ha szerintem jobb már általam nem lehet, Vagy lehet, de nem most. Akkor meg mikor? Nem várhatok addig amíg tökéletes leszek, mert elvileg sosem lehetek, a szubjektív érzés meg más dolog.

"Náci igen. Plázacica... Hahaha... "
- Látom beékelődött a szálka a körmöd alá. Tudod, ha egy kitörés nem tartalmazza a konkrét okot, nem vezeti le, nem tartalmaz alternatívát, nem okolja meg a vélemény helyességét, stb. akkor hisztinek hívjuk. Te is annak hívod. Olvasd vissza amit írtál, és közben ne gondold bele, amit közölni akartál, és talán te is azonos véleményre jutsz!

Várom a folyatást.

Bejegyzés: (B)IRODALMI FRÖCSÖGÉSEK – A KIRÁLY BIZONY MEZTELEN

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.02.29. 21:43:30

@F.M.J.: Az verte ki a biztosítékot, hogy mindig megszerzem az egekig magasztalt meg bestseller-listás könyveket, amikbe belefogok és valami keserves érzés fog el. Már az első fejezetek alatt. Imádok olvasni, volt idő, amikor hajnalig nyomtam egy-egy könyvet, mert nem lehetett letenni - ma meg képtelen vagyok azonosulni ezekkel a tehetségtelen pancserokkal, akik magukat írónak hiszik. Nem megy. Az veri ki a biztosítékot, hogy újra és újra régi könyveket kell olvasnom, illetve régi filmeket kell néznem, mert ami ma zajlik "kreativitás" terén, az egy nagy adag fos.
De a későbbi részekben majd elmagyarázok mindent... Már nagyjából meg vannak írva, csak finomítom őket. :-)

Nagyon kemény dolog ez, mikor egyszerre vagy hozzáértő író és egyben olvasó is. Nekem senki se mondja, hogy az egymás mögé random dobált mondatok meg az idióta karakterek és párbeszédek miatt bárki is íróvá lesz. Ez semmi másról nem szól, csak a belterjességről és a tehetségtelen barmok felfuttatásáról. De közben (ha már plázacica vagyok) az basztat, hogy ha senki sem venné meg a szart, amit nektek csomagoltak, akkor nem lenne második meg harmadik része a dolognak, és a világ elkezdene megint értelmes sztorikkal és könyvekkel megtelni.

A lassú alapozásról majd szó lesz később. Egyetértek veled, hogy már az első mondatokkal meg kell fognia az írónak. Ez nem mindig sikerül. Még nekem sem. :-)

Ha nem fikciós dolgokat írsz, természetes, hogy teljesen mások az érzéseid. Ha valamit át akarsz adni az olvasóidnak, az baromi nehéz. Én most sci-fiben utazom, ott is nagyon erősen a tudományos részt nyomom, vagyis hihetetlen mennyiségű információt juttatok az olvasóimhoz - és eddig a visszajelzések jók. De baromi nehéz a dolgom. Mert sok részt ki kellett vágnom, mielőtt végeztem a történettel - mert unalmasak és túl hosszúk voltak.

Ne szakíts az írással, csak hígítsd egy kicsit érthetőbbre, ha túl tudományos vagy oktató. Szerintem ez megoldás lehet.

Ez van. Plázacica még nem voltam. Náci igen. Plázacica... Hahaha...

Bejegyzés: (B)IRODALMI FRÖCSÖGÉSEK – A KIRÁLY BIZONY MEZTELEN

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.02.29. 11:10:58

Ez a jegyzet úgy hangzik, mint egy havibajos plázacica kitörése a konkurencia jobban sikerült sminkje láttán.

Ismerem a dombornyomással tuningolt "irodalmi" selejteladás jelenségét. Ugyan azokra hat, akikre a reklámok általában. De ez még nem magyarázza az ízlés alapú különbségek leértékelését. Mi bajod van például az első mondatokkal? A felsoroltak úgy fele kifejezetten jó.

Szerintem akkor kezdődik jól egy könyv, ha már az első néhány mondat után úgy érzed, hogy benne vagy a sztoriban, és tudni akarod, hogy most épp mi következik. Persze nem vagyok teljesen kompetens a kérdésben, mert jobbára tudományos és történelnmi témájú könyveket olvasok, másrészt ha én írok (eddig csak esszét, novellát), azt üzenet átadásának szánom olyanok számára, akiknek közvetlenül nem áll módomban átadni a mondanivalómat. Ez a motiváció pedig nem írási ambíció, hanem közlési szándék, és a kettő nem ugyan az. Vagy szerinted ez is ok az írással való szakításra?

Érdekelne, hogy valójában mi verte ki nálad ennyire a biztosítékot?

Bejegyzés: (B)IRODALMI FRÖCSÖGÉSEK – A KIRÁLY BIZONY MEZTELEN

László Kiss 2016.02.16. 17:35:16

Tom Bobb · tombobb.blog.hu 2014.09.20. 14:53:16
MOST OLVASTALAK 2016, FEBRUÁR, 16-ÁN 17:30 KOR!
G R A T U L Á L O K ÉS SOK SIKERT!
A cikkedhez fent - idézekbelőle:

ÉN EZT NEM TUDTAM!

"...Igen ám, de ezt követően az egykori csatlósok be–belépegettek az Európai Unióba is. A csapatkivonások záradéka tehát egyértelmű volt: ezek az országok (közöttük a te Magyarországod) sosem lehet tagja egyetlen katonai vagy gazdasági tömörülésnek sem. Erre Lengyelországtól Magyarországig mindenki NATO– meg EU–tag lett pár éven belül.
Röhej...."
szóval, ha 2 évvel ezelőtt olvastam volna akkor most két évvel okosabb lennék - vonom le a következtetést - komoly dolgot írtál a fent ide idézett szöveggel -
még egyszer köszönöm - különben tényleg kimerítően hosszú a cikk - a sztori szónál abba hagytam az olvasását - de onnan folytatni fogom és ha találok még ilyen érdekes dolgokat hangot adok neki...
tisztelettel?
id. Kiss László

Bejegyzés: AZ OROSZ MEDVE LEIGÁZÁSI KÍSÉRLETEI

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.02.06. 19:13:41

@Húsleves: Sokat beszélgettem az asszonnyal erről a helyzetről, mert most már az angolom is éppen minimálisan, de elegendő lenne arra, hogy a gondolataimat megfogalmazzam. Töprengtem egy angol nyelvű blogon, ahol hasonlóan "fröcsögök", mint itt magyarul - de aztán (éppen Assagne példája miatt) végül letettünk/letettem róla. Nem akarom így végezni. Heves vérmérsékletem van amúgy is, amikor igazságtalanságot látok magam körül, és ha valamibe beletrafálnék (például elküldeném Merkelt a halál faszára és ezt népszerűsíteném a Face-en, vagy éppen mesélnék érdekességeket a táborokról, ahol már ELŐTTE IS majdnem hogy milliók haltak meg), akkor ez az ostoba, véglény, gondolkodásra képtelen német és magyar, osztrák, norvég vagy angol és kanadai, mindenféle egyéb és egyéb nációjú rendőrség meg titkosszolgálat meg katonaság itt basztatna...
Nem hiányzik.
Nem azért mondom, mert én valaki lennék - össze sem hasonlítom magam Snowdennel vagy Assagne-dzsal, hiszen ők valóban tettek valamit a világunkért, miközben én csak pofázok, de egy magamfajta jólmegmondónak is tartania kell a hülyéktől. Márpedig a hatalom hülyéinél nincs félelmetesebb. Hozzájuk képest még a cigánybanda is kismiska. Sajnos.

A lényeg.
Teljesen igazat adok. A nemzetközi jog, mint alapvető dolog, elporladt és füstté vált. Nincs többé. Lassan jog sem létezik a világban. Csak az erőszak, a fgyverek joga. Sehol sincsenek használható, téged védő jogaid, csak azokban az államokban, ahol egyébként a mai ismereteid szerint sárba tiporják a jogokat. Oroszország, Kína, a dél-amerikai államok, afrikai országocskák... Hidd el, tudom, mit beszélek. Ma egy elnyomó diktatúrarendszerben élve természetes, hogy ezeket az általunk nem ismert és nem is nagyon megismerhető területeket "jogtalannak" tartjuk, csak mert ezt mondják nekünk - ezt sulykolják belénk. Helytelenül. Rosszul.

Félek Európában. Nem a bevándorló horda miatt, mert őket lőfegyverekkel és egyéb fegyvereimmel kordában tudom tartani (legalábbis egy darabig), hanem a "hatalom" hülyéitől, akik az önvédelmi jogomat kétségbe vonva önvédelem esetén engem csuknának börtönbe. Hosszú időre.
Másrészt, amint fentebb mondtam, könnyen börtönbe kerül manapság az, aki bizonyítékokat mer keresni, aki állítani mer egyes dolgokat, aki egyáltalán gondolkozik.
Lassanként vissza is vonulok majd. Kénytelen vagyok, mert inkább engedek józanul és szabadon, mintsem rettegnem kelljen börtöntől és pribékektől.

Egyébként nem értem, miért nincs egy tökös kommandó csapat, amelyik járművekkel megérkezik a követséghez, ott "kiszabadítja" Assange-t és elviszik a repülőtérre, ahol elhagyhatja a országot. Mindezt titokban, de fegyverekkel, ha kell. Oroszország lassan tényleg egy amolyan "utolsó bástyává" lesz, ami röhej. Assagne-nak ott kellene élnie.

Gyerekkoromban nem hittem volna, hogy ez lesz a fehér világból. Senki sem hitte. Semmiféle sci-fi, semmi jövőbe látó történet, egy-egy apró ötlet sem foglalkozik ezzel, ami ma történik. Miért? Mert hihetetlen. Felfoghatatlan.

Félek. Rendesen rettegek néha. De az egyéb okokról később egy posztban talán...

Bejegyzés: NEMZETKÖZI JOG - NE RÖHÖGTESS

Húsleves 2016.02.06. 09:17:27

@Húsleves:
Na akkor nem állom meg, hogy ne folytassam. Nemzetközi jog. Most született meg a döntés, hogy fejezzék be Assange ellen a koncepciós pert. A liberalizmus fellegvára, a "rape capital" Svédország ( www.youtube.com/watch?v=3KSJY0c8QWw ), ahol nagyüzemben titkolják az import mérnökök által elkövetett brutális csoportos nemi erőszakokat és gyilkosságokat, de Assanget egy szar kurva (aki maga hívta Assanget kéróra) olyan állításán alapulva akarják perbe fogni hogy állítólag kilyukadt a koton de ő "nem hagyta abba". Ez az ultraliberális "jóléti állam" (az idázőjelezett rész már nem sokáig) ami még csak nem is nagyhatalom, úgy döntött, hogy ki a faxt érdekel a felsőbb döntés. Nagy Britannia szintén. Ja és ezek pattognak, hogy a nemzetközi jog miatt lenne kötelező metrón meg buszon kakáló orvosokat, mérnököket befogadni.
"Nemzetközi jog".
Röhej.

Bejegyzés: NEMZETKÖZI JOG - NE RÖHÖGTESS

Paraphone 2016.01.30. 07:51:56

Ejj már, ezt annyiadszorra játsszák el, hogy meg se tudom számolni. Konkrétumként az a jóképességű paraszt ugrik be, aki jópár éve azt méltóztatta mondani a Tilosban, a szentesti (szentdélutáni) beszélgetős adásban, hogy legszívesebben az összes keresztényt kiirtaná.
Ha-ha. Remekül szórakoztunk.
Persze a jogos népharag és közfelháborodás után, a bocsánatkérésen kívül az összes szokásos süketelést elltőték, úgymint
- nem is azt mondta
- nem ÚGY mondta
- jó, végülis azt is mondta, de szövegkörnyezetből kiragadva terjesztették el
- csak viccelt, de ezek a bugris klerikálisok nem értik a kifinomult pesti humort
- nem gondolta komolyan, csak polgárpukkasztásnak szánta
- amúgy meg lehetnének a bugris klerikálisok egy kicsit nagyvonalúbbak, elvégre keresztényi megbocsájtás és felebaráti szeretet, höhö, micsoda barmok
- és ha komolyan gondolta? akkor mi van, he? pedofil papok, indiánok, inkvizíció, és a legeslegszörnyűbb: HOLOKAUSZT!!!!44

És ezzel minden el van intézve.

Bejegyzés: NEMES "JELES" - VONYÍTÁS UTÁNI MASZATOLÁS

Húsleves 2016.01.26. 08:03:18

A "Nemzetközi jog" mára kb. annyira nemzetközi, mint a Nobel díj bizottság. Egy szűk érdekcsoport érdekeit képviselve "jognak" nevezik azokat a döntéseiket, amelyeknek joghoz valójában semmi köze. Döntenek valamiről, és ha az ország amelyre a döntés irányulna erős ország, mint Kína, Oroszország vagy az USA, akkor behajlított könyökkel kapják a visszajelzést, mivel semmiféle eszköz nincs amivel be lehet tartatni. Ezek az eszközök kizárólag az erősek részéről a gyengék felé működnek.
Olyan "jog" nincs, hogy valakiknek előírják, hogy kiket kell befogadnia, ez nem jog, hanem a "nemzetközi jogi bizottság" nevű szabadkőműves páholy tudatilag megerősíti azt az ámokfutást, amelyet nem lehetne Európára kényszeríteni, ha nem ilyen vezetői lennének, amilyenek.

Bejegyzés: NEMZETKÖZI JOG - NE RÖHÖGTESS

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.26. 05:42:23

A nemzetközi jog hasznos, pozitív dolog. De nem szabad elvárni tőle, hogy mindent megoldjon.

Bejegyzés: NEMZETKÖZI JOG - NE RÖHÖGTESS

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.01.26. 00:57:41

@F.M.J.: Úgy, ahogy általában a rendőrségnek, mint fegyveres testületnek van egy felügyeleti szerve - úgy nincs egyik kormánynak sem ilyen. Nem létezik olyan szerv, amelyik pontosan úgy, ahogy a rendőrséget felügyelő beépített ügynökök, egyszer csak kiemelik a hülyegyereket a szenátusból (lett légyen annak a neve Angela, tök mindegy) és hazaárulás címén már viszik is valami sötét, penészes zugba...
Abban a pillanatban, hogy a miniszterek és képviselők egyik pillanatról a másikra leválthatók és bűnösségük gyanúja miatt rögtön szabadságvesztésre ítélhetők, máris létezne a demokráciának nevezett dolog - és az emberek boldogabbak lennének. Bízz bennem. De addig, amíg a korrupt rendőrt elkapják, de a hazaáruló Angelákat meg a sleppjét nem viszik börtönbe, addig csak diktatúra létezik - ahol nem létezhetne nemzetközi jog, úgy is mint nem létezhetne az erre való hivatkozás. :-)

Bejegyzés: NEMZETKÖZI JOG - NE RÖHÖGTESS

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.01.25. 23:53:51

A nemzetközi jog a jelek szerint úgy működik, mint a közmondások. Mindenre van, meg az ellenkezőjére is. Ez így talán pontatlan. Mindent meg lehet magyarázni, meg az ellenkezőjét is. Talán így hitelesebben hangzik.
Persze ez bármiről elmondható egy túlszabályozott, de a szabályokat szemezgetve betartó világban. Szépen hangzik a "törvény nemtudása nem mentesít a felelősségrevonás alól" duma, érthető is triviális esetekben, de honnan tudhatná az egyszerű polgár, hogy valamit nem szabad, ha látja, hogy valaki megtette, és nem történt semmi?
Jobb lenne kevesebb jogszabály, de az keményen betartatva, illetve a jogalkotásuk miatt felelősségre vonható törvényhozás, hogy mindenki érezze a saját bőrén a tettei súlyát. Végülis én nem sajnálom a szenátor hölgyektől/uraktól a millás fizetést, ha jó törvényeket alkotnak, és miért is ne alkotnának jókat, ha megfizetik? Így van ez a többi foglalkozással is. A különbség az, hogy ha én csinálok valamit rosszul, akkor én foglalkozáskörömben elkövető akármi vagyok jogászéknál, míg a képviselő csak egy választott ember az Istenadta nép akaratából. Ennyit az egyelő elbánásról.

Bejegyzés: NEMZETKÖZI JOG - NE RÖHÖGTESS

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.01.25. 22:41:55

@F.M.J.: Nem ez történt - félre ne érts. :-) Dehogy is. Csak néha én például úgy vagyok az általam látogatott blogokkal, hogy mikor baromi unalmas a cikk, el sem olvasom, lapozok tovább. Ha meg nem értem, mit akart a szerző, legyintek... :-)
De ez én vagyok.

Ha megnézed az aktivitásomat, ritkán szólok hozzá - de akkor meg minek? Nem sértődtem meg, ne tarts ettől, mert nem volt rá okom. Nem voltál igazságtalan sem, barátom. Valóban szerettem volna egy kicsit "kemény" lenni a Kern művészkedő úrral, de valójában el kell azért ismerni, hogy mihez van tehetsége - és ki kell emelni, hogy mihez nincs. Most épp azt űzi, amihez kurvára nem ért.
De erről ennyit.

Bejegyzés: KERN, A NAGYARCÚ

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.01.25. 17:09:51

@Tom Bobb: Csak nem kaptad fel a vizet? Igaz, nem tudtam eldönteni egyértelműen, hogy tetszik, vagy karikatúrát csinálsz az eredeti cikkből, de nem is ez volt a lényeg.

Nemrég ezt írtad: "jöhet a következő földbe döngölés...".
Nem akartam se durva lenni, se igazságtalan, de ennyit igazán megtehetek a kedvedért.

Bejegyzés: KERN, A NAGYARCÚ

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.01.25. 15:46:14

@F.M.J.: Nem tudom, hogy az általad felsorolt embertípusoknak csinál-e vagy sem filmeket, de mivel az interjúban direkt megbökködték ezzel a fasiszta-kérdéskörrel, még jó hogy nem csinál fasisztáknak filmeket... :-)
Egyébként csak ezt akartam mondani a "kis cikkemmel", hogy amúgy egy valamilyen szinten normális emberről beszélünk (sok rétegben tehetségtelen, de ezt kompenzálja a nagy arcával), akinek a szavaiból direkt kiragadnak egy választ, azzal adva el a címlapot - mert így lehet büdös trógernek lenni a hülyeségre mindig fogékony marha jobbosok meg valódi nácik között...

Ha egyébként erőltetettnek látod a posztomat, tudod mi a megoldás. :-) Csak azért posztoltam, mert egyébként rakok én fel naponta vélemény-posztokat a Face-re, de hogy ne érjen szó azért, mert hanyagolom a TBB-t.
Hát íme...

Bejegyzés: KERN, A NAGYARCÚ

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.01.25. 07:38:51

Ipari búvároknak, horgászoknak, elméleti fizikusoknak, punkoknak és görög-keleti papoknak sem csinál filmet. Akkor ezek a kritériumok is illenek rád?
Kicsit erőltetett a poszt. A leírásod sc/kb rendben van, de mit akarsz evvel mondani?
Kernnel az a baj, ami tisztelhető benne. Van stílusa, van véleménye, és ki meri fejteni. Márpedig az ilyen ember nem lehet mindenkinek jó. Neked ezt tudnod kell.
Megjegyzem, zenésznek is csapnivaló, de a "Lövölde tér" nagyon a szeren volt. Na nem zeneileg.

Bejegyzés: KERN, A NAGYARCÚ

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.01.24. 16:43:50

Remélem, ezzel az átkötéssel már érthetőbb vagyok - és mindenkinek kedvezek. Csak remélni tudom. Ezzel nem kellett annyit baszakodnom... :-)

Bejegyzés: KERN, A NAGYARCÚ