HTML doboz

<script id="_wau0em">var _wau = _wau || [];
_wau.push(["colored", "dwcdt1wfsmgg", "0em", "493915ffffff"]);
(function() {var s=document.createElement("script"); s.async=true;
s.src="http://widgets.amung.us/colored.js";
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
})();</script>

Tom Bobb Blokk

“To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.” "Ha tudni akarod, ki szabályoz (irányít) téged, egyszerűen keresd meg, ki nem kedveli a kritkádat." - Voltaire (saját fordítás)

ELÉRHETŐSÉGEM

Ha már nem elég a személyeskedés itt a cikkek hozzászólásaiban, hadd szóljon a párbaj kettőnk között. Itt mindig megtalálsz:

tombobb kukac freemail.hu

De legyél kimért, pontos és egyszerű. (Nem viccelek.) Nincs időm marhaságokra felelni.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Don Calo': Olvastam a Kurucon az önvédelemmel és a rejtett viselésű ö.v. fegyverekkel kapcs. hsz. írásodat. E... (2018.12.19. 13:43) ÉRDEKES MONDÁSOK ÉS „ELSZÓLÁSOK”
  • urlajos: Boldog,békés újesztendő kívánok az egész családnak. urlajos (2018.01.02. 09:02) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Tom Bobb: @urlajos: Köszönöm biztató és kedves szavaidat. Nem titkolom, hogy jó volt olvasni őket. Nagyjából... (2017.10.31. 21:11) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • urlajos: Kedves Tom! Én már nagyon régóta olvasom írásaidat.Mint egyszer már jeleztem,minden írásod megvan... (2017.10.26. 21:24) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • F.M.J.: www.youtube.com/watch?v=G2tGpnh1sbI (2017.09.24. 23:53) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Utolsó 20

TBB main page

Tom Bobb bejegyzése 2016. január 28. Szólj hozzá!

NEMES "JELES" - MÁMOROS VONYÍTÁS

Címkék: magyarok Nemes Jeles László Facebook-cikk

Van ez az idióta, aki magát "jelesnek" meri nevezni - miközben (talán éppen hiányos "magyarsága" miatt) nincs tisztában a szó jelentésével. Azt állítja, az ő neve Nemes Jeles László, de ugyanígy lehetne Jichack מצטיין Leslie is, ami már jobban illik egy olyan emberre, aki bár magyarnak nevezi önmagát, de eközben kemény szavakkal illeti mind az országot, mind pedig a népet.

Félreértés ne essék - sűrűn szoktam volt mondogatni, mit gondolok a magyarokról. Tehetem, mert "csak" egy blogger vagyok (írói minőségemben sosem mondok semmi negatívat sem Magyarországról, sem pedig a magyar emberekről)(sőt, egyik legutóbbi regényemben büszkén kezdtem egy fejezetet Neumann Jánossal, mint kiemelkedő matematikussal - de ez más történet), és mivel nem követnek több százezren, talán milliónyian, mivel nem közölnek velem az újságok semmiféle interjúkat és nem szerepelek tévékben, ezért saját lesújtó véleményemet bőszen hangoztathatom. Egészen addig, amíg ezt lehet.
Csakhogy ha magyar vagy (vagy csak "magyar", nevében és születésében valamikor itt létezett), akit nap mint nap kérdeznek véleményéről, akkor vigyázni kell a mocskos pofádra.

Ez legfőképpen rád vonatkozik, "jeles".

Ami felháborít, az a cikkben odaköpött kijelentés, miszerint "Magyarország nem normális ország". Ezt én elmondhatom. Leírhatom. Ki a faszt érdekel? De ez az idióta élősködő, semmirekellő tehetségtelen fattya nem mondhatja ország-világ előtt, még akkor sem, ha "kipatársai" terelgetései miatt most éppen neki nagyon jó - csak mert készített egy filmet, amiben nem történik meg a tatárjárás, nem jönnek a törökök vagy éppen az oroszok/labancok, hanem megint... izé van. Tudod, amiről jobb nem beszélni és nem jellemezni.
Na, az történik a filmjében. Valamiféle gyilkosságok meg mindenféle csúnya dolgok.

Szóval a "jeleskének" van egy filmje, amit nagyon sokan nem szeretnének megnézni, de az irányított ország irányított tantestülete által kötelező az iskolásoknak jegyet vásárolniuk rá és beülniük a termekbe. Ezért aztán, bár a film maga érdektelen és témája nélkül bárki lehúzhatná a toaletten, végül a "fiús mozi" egye magasabb babérokra tör.
Gratulálok neki. Ha anno az első kiadott könyvemet azzal hajtották volna a női hajcsipeszek iránt valami embertelen fetisizmust átélő, többnyire görbe orrú emberek az eladási rangsor élére, hogy boldog-boldogtalannak kötelezővé tették volna a megvásárlását, akkor ma nem itt vonyítanék - és telibe szarnám, mi történik a nemes lelkűvel.
Tehát (ezt szeretném mondani) Nemes Jeles Lacikának nem a tehetségét díjazzuk, hanem a származását.

Nem viselem el, hogy a kis orrocskáját ennyire a levegőbe emeli (nehéz lehet, holt súly), és nem engedem, hogy a magyarokról ezt mondja egy interjúban. Ha ő megteheti, hogy "magyarozik", akkor én miért ne tehetném meg (egyelőre burkoltan), hogy "célozgatok a származására"?
Célozgatok.
Laci te, hallod-e... menj innen, ha mondom, rontom-bontom. Állj kicsit arrébb, húzd össze magad, ne üvölts, mint egy sakál, akinek három cickány szopogatta le a cerkáját a vadonban, hanem örülj a tehetségtelenséged ilyen irányú ünneplésének, legyél boldog díjakkal és szerződésekkel, mutasd meg, milyen fasza férfiember vagy - és fogd be a pofádat, ha a magyarokat kell szapulni.

Ez a feladat egyelőre maradjon az enyém. Én ugyanis indoklok. Te csak vagdalózol, kis hülyegyerek.

Van ez az idióta, aki magát "jelesnek" meri nevezni - miközben (talán éppen hiányos "magyarsága" miatt) nincs tisztában...

Posted by Tom Bobb Blokk on Thursday, January 28, 2016

 

ITT AZ INTERJÚ KIMÁSOLT VERZIÓJA, HÁTHA ELTŰNIK IDŐVEL A NETRŐL...

A cannes-i bemutatója óta eltelt nyolc hónapban a német lapok nem sokat foglalkoztak a Saul fiá-val, de a hét elején bejelentették az Oscar-jelölt magyar film Németországi premierjének dátumát (március 10.), és csütörtökön le is jött egy interjú Nemes Jeles Lászlóval a Jüdische Allgemeine nevű berlini újságban. A "Magyarország nem normális ország" címmel megjelent írásban a 38 éves rendező erős kijelentéseket tett az országban uralkodó antiszemita közhangulattal és a díjkiosztók hiábavalóságával kapcsolatban.

 A riporter, Philipp Engel Peyman többek között megkérdezte Nemes Jelestől, hogy meglepődött-e a filmjét hazájában ért negatív reakciókon. "Egyáltalán nem" - kezdte a válaszát a rendező. "Ma Magyarországon a zsidógyűlölet ugyanolyan elterjedt, mint korábban.

Sokan azt szeretnék, ha a koncentrációs táborokat inkább tegnap nyitnák újra, mint ma.

 Nem az ország lakosságának többsége gondolja ezt, de azért elegen ahhoz, hogy ijesztő legyen a helyzet.

Ezután Peyman megemlítette, hogy a Nyugaton aggódva figyelik a szélsőjobboldali eszmék magyarországi térnyerését, és arról érdeklődött, hogy mennyire antiszemita Orbán Viktor kormánya. "Magyarországon régi hagyomány a tűzzel játszani" - mondta Nemes Jeles. "Például a mai napig nem beszélünk arról, hogy működtek együtt a németekkel a náci időkben, a politikusok pedig örömmel lovagolják meg az antiszemitizmust. Ugyanakkor, az Orbán-kormány keményen kiáll a magyarországi zsidó közösségek mellett. A széleskörben elterjed antiszemita közhangulat ellenére a Claims Conference támogatása mellett a magyar állam is támogatta a filmet. Tudnia kell: Magyarország nem egy normális ország - sem a politikusai, sem a polgárai."

A Saul fia rendezője arról is beszélt, hogy unalmasnak és időpocsékolásnak tartja a díjkiosztókat. A Los Angeles-i és cannes-i ceremóniákat "felszínes, értelmetlen és buta" jelzőkkel illette. "Csináltam egy filmet a holokauszt kegyetlenségéről, ezen nincs mit ünnepelni. Az embereknek inkább a filmről kéne beszélniük, és a történetről, amit elmesél, nem pedig arról, milyen hosszú Angelina Jolie ruhája."

A bejegyzés trackback címe:

https://tombobb.blog.hu/api/trackback/id/tr568327250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása