HTML doboz

<script id="_wau0em">var _wau = _wau || [];
_wau.push(["colored", "dwcdt1wfsmgg", "0em", "493915ffffff"]);
(function() {var s=document.createElement("script"); s.async=true;
s.src="http://widgets.amung.us/colored.js";
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
})();</script>

Tom Bobb Blokk

“To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.” "Ha tudni akarod, ki szabályoz (irányít) téged, egyszerűen keresd meg, ki nem kedveli a kritkádat." - Voltaire (saját fordítás)

ELÉRHETŐSÉGEM

Ha már nem elég a személyeskedés itt a cikkek hozzászólásaiban, hadd szóljon a párbaj kettőnk között. Itt mindig megtalálsz:

tombobb kukac freemail.hu

De legyél kimért, pontos és egyszerű. (Nem viccelek.) Nincs időm marhaságokra felelni.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Don Calo': Olvastam a Kurucon az önvédelemmel és a rejtett viselésű ö.v. fegyverekkel kapcs. hsz. írásodat. E... (2018.12.19. 13:43) ÉRDEKES MONDÁSOK ÉS „ELSZÓLÁSOK”
  • urlajos: Boldog,békés újesztendő kívánok az egész családnak. urlajos (2018.01.02. 09:02) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Tom Bobb: @urlajos: Köszönöm biztató és kedves szavaidat. Nem titkolom, hogy jó volt olvasni őket. Nagyjából... (2017.10.31. 21:11) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • urlajos: Kedves Tom! Én már nagyon régóta olvasom írásaidat.Mint egyszer már jeleztem,minden írásod megvan... (2017.10.26. 21:24) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • F.M.J.: www.youtube.com/watch?v=G2tGpnh1sbI (2017.09.24. 23:53) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Utolsó 20

TBB main page

Tom Bobb bejegyzése 2016. január 25. 7 komment

NEMZETKÖZI JOG - NE RÖHÖGTESS

Címkék: menekült Facebook-cikk

Megint nem értek valamit. Javíts ki, ha tévednék, de ha nemzetközi jog van arra, hogy menekülteket nem lehet "csak úgy" visszafordítani, mert igenis le kell folytatni a menekültügyi tárgyalást (tárgyalássorozatokat), akkor hogy a fenébe létezik az, hogy Kanada (a demokratikus és megkerülhetetlen) már itt Európában az összes kanadai várossal összeköttetésben lévő repülőtéren (Róma, Amszterdam, London, Prága, Varsó és még sorolhatnám) amolyan kiöregedett "mesterkémekkel" (kanadai titkosszolgálati bérenc) fogatja vissza a gyanús elemeket - nem engedi fel őket a gépre, vissza sem téríti a jegy árát, teljesen arrogánsan és a fegyverénél fogva magas lóról beszél az áldozatokkal (engem már az sem érdekel, hogy ezek persze többségében cigányok)...

Szóval eltöprengtem kicsit azon, hogyan is működik ez a kedvesen megénekelt "nemzetközi jog". Vajon csak arra vonatkozik, akire vonatkoztatni akarjuk? (Költői a kérdés.) Hogyan is működik a dolog valójában? Vajon miért nem mehet az Orsós meg a Daróczi család egyenest az USA északi határvidékére és miért nem lépheti át abszolút akadálymentesen a kanadai-amerikai határt? Hiszen ők Torontóban akarnak élni a "csávókkal" együtt... akiket már olyan régen láttak a miskolci putriban... meg aztán van nekik meghívólevelük is, he! A levél mondja: gyere ki, Gazsi, itt még a csapból is víz folyik!

Nekem igenis büdös, hogy Európába bármennyien és bárhonnan jöhetnek a semmittevők, mert semmiféle fegyveres visszatartó erő nem létezik. Nincs határőrizet, nincs lényegében kerítés (kivéve a magyar határ egy szakaszán, meg a bolgároknál egy kicsi, illetve mintha a "sógorék" is húztak volna pár métert ki a szőlőlugas mellé), semmiféle olyan erő nem létezik egy 742 milliós kontinensen, ahol igenis védelmeznünk kellene a civilizációnkat - múltunkat, jelenünket és jövőnket.
Nem létezik semmiféle visszatartó erő.
Ezzel szemben a mexikói-cigány vegyesbandák millió szám nem léphetnék át a kanadai-amerikai határt odafönn Vermont, Minnesota vagy éppen Washington állam területén, mert a kanadai határőrség egy-egy több tízezer embernyi "támadás" esetén tűzparanccsal is élhetne... Hohohóóó... És az amerikai határőrség sem engedné azt, hogy egy milliós vagy éppen másfél milliós tömeg csak úgy elinduljon északnak... ez ugyanis rontaná az USA-Kanada kapcsolatokat...
Mondjam tovább? Felesleges.

Ha a menekülteknek joguk van Európába jönni, akkor mindenkinek joga van menekültként bárhová menni. Nem állíthat meg senkit sem a kanadai hülyegyerek egyik repülőtéren sem, még akkor sem, ha pisztolya meg parancsa van erre. Nem állíthat meg senki, ha egyszer VÍZUM NÉLKÜL akarsz az USA területére lépni - hiszen menekült vagy, aki nem az USÁ-ba igyekszik, hanem majd a zöldhatáron Toronto felé. Ehhez az amerikai hatóságoknak nincs közük.
Ezt mondatja a logika.

Egyszóval megint a erősebb kutya baszik alapon Európa befogja a száját még egy darabig és tárt karokkal várja a 2016-os év nagyjából 5-7-9 millió menekültjét - mert nekik joguk van. Én előre szóltam (ahogy sokan mások is) - fegyveres határőrséget és tűzparancsot a tiltott határátlépéshez.
Heteken belül rendet lehetne tenni.
Ahogy Kanada is rendet tett - és lám, nem sért semmiféle nemzetközi jogot (dehogynem).

Megint nem értek valamit. Javíts ki, ha tévednék, de ha nemzetközi jog van arra, hogy menekülteket nem lehet "csak úgy"...

Posted by Tom Bobb Blokk on Monday, January 25, 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://tombobb.blog.hu/api/trackback/id/tr18316338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.01.25. 23:53:51

A nemzetközi jog a jelek szerint úgy működik, mint a közmondások. Mindenre van, meg az ellenkezőjére is. Ez így talán pontatlan. Mindent meg lehet magyarázni, meg az ellenkezőjét is. Talán így hitelesebben hangzik.
Persze ez bármiről elmondható egy túlszabályozott, de a szabályokat szemezgetve betartó világban. Szépen hangzik a "törvény nemtudása nem mentesít a felelősségrevonás alól" duma, érthető is triviális esetekben, de honnan tudhatná az egyszerű polgár, hogy valamit nem szabad, ha látja, hogy valaki megtette, és nem történt semmi?
Jobb lenne kevesebb jogszabály, de az keményen betartatva, illetve a jogalkotásuk miatt felelősségre vonható törvényhozás, hogy mindenki érezze a saját bőrén a tettei súlyát. Végülis én nem sajnálom a szenátor hölgyektől/uraktól a millás fizetést, ha jó törvényeket alkotnak, és miért is ne alkotnának jókat, ha megfizetik? Így van ez a többi foglalkozással is. A különbség az, hogy ha én csinálok valamit rosszul, akkor én foglalkozáskörömben elkövető akármi vagyok jogászéknál, míg a képviselő csak egy választott ember az Istenadta nép akaratából. Ennyit az egyelő elbánásról.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.01.26. 00:57:41

@F.M.J.: Úgy, ahogy általában a rendőrségnek, mint fegyveres testületnek van egy felügyeleti szerve - úgy nincs egyik kormánynak sem ilyen. Nem létezik olyan szerv, amelyik pontosan úgy, ahogy a rendőrséget felügyelő beépített ügynökök, egyszer csak kiemelik a hülyegyereket a szenátusból (lett légyen annak a neve Angela, tök mindegy) és hazaárulás címén már viszik is valami sötét, penészes zugba...
Abban a pillanatban, hogy a miniszterek és képviselők egyik pillanatról a másikra leválthatók és bűnösségük gyanúja miatt rögtön szabadságvesztésre ítélhetők, máris létezne a demokráciának nevezett dolog - és az emberek boldogabbak lennének. Bízz bennem. De addig, amíg a korrupt rendőrt elkapják, de a hazaáruló Angelákat meg a sleppjét nem viszik börtönbe, addig csak diktatúra létezik - ahol nem létezhetne nemzetközi jog, úgy is mint nem létezhetne az erre való hivatkozás. :-)

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.26. 05:42:23

A nemzetközi jog hasznos, pozitív dolog. De nem szabad elvárni tőle, hogy mindent megoldjon.

Húsleves 2016.01.26. 08:03:18

A "Nemzetközi jog" mára kb. annyira nemzetközi, mint a Nobel díj bizottság. Egy szűk érdekcsoport érdekeit képviselve "jognak" nevezik azokat a döntéseiket, amelyeknek joghoz valójában semmi köze. Döntenek valamiről, és ha az ország amelyre a döntés irányulna erős ország, mint Kína, Oroszország vagy az USA, akkor behajlított könyökkel kapják a visszajelzést, mivel semmiféle eszköz nincs amivel be lehet tartatni. Ezek az eszközök kizárólag az erősek részéről a gyengék felé működnek.
Olyan "jog" nincs, hogy valakiknek előírják, hogy kiket kell befogadnia, ez nem jog, hanem a "nemzetközi jogi bizottság" nevű szabadkőműves páholy tudatilag megerősíti azt az ámokfutást, amelyet nem lehetne Európára kényszeríteni, ha nem ilyen vezetői lennének, amilyenek.

Húsleves 2016.02.06. 09:17:27

@Húsleves:
Na akkor nem állom meg, hogy ne folytassam. Nemzetközi jog. Most született meg a döntés, hogy fejezzék be Assange ellen a koncepciós pert. A liberalizmus fellegvára, a "rape capital" Svédország ( www.youtube.com/watch?v=3KSJY0c8QWw ), ahol nagyüzemben titkolják az import mérnökök által elkövetett brutális csoportos nemi erőszakokat és gyilkosságokat, de Assanget egy szar kurva (aki maga hívta Assanget kéróra) olyan állításán alapulva akarják perbe fogni hogy állítólag kilyukadt a koton de ő "nem hagyta abba". Ez az ultraliberális "jóléti állam" (az idázőjelezett rész már nem sokáig) ami még csak nem is nagyhatalom, úgy döntött, hogy ki a faxt érdekel a felsőbb döntés. Nagy Britannia szintén. Ja és ezek pattognak, hogy a nemzetközi jog miatt lenne kötelező metrón meg buszon kakáló orvosokat, mérnököket befogadni.
"Nemzetközi jog".
Röhej.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.02.06. 19:13:41

@Húsleves: Sokat beszélgettem az asszonnyal erről a helyzetről, mert most már az angolom is éppen minimálisan, de elegendő lenne arra, hogy a gondolataimat megfogalmazzam. Töprengtem egy angol nyelvű blogon, ahol hasonlóan "fröcsögök", mint itt magyarul - de aztán (éppen Assagne példája miatt) végül letettünk/letettem róla. Nem akarom így végezni. Heves vérmérsékletem van amúgy is, amikor igazságtalanságot látok magam körül, és ha valamibe beletrafálnék (például elküldeném Merkelt a halál faszára és ezt népszerűsíteném a Face-en, vagy éppen mesélnék érdekességeket a táborokról, ahol már ELŐTTE IS majdnem hogy milliók haltak meg), akkor ez az ostoba, véglény, gondolkodásra képtelen német és magyar, osztrák, norvég vagy angol és kanadai, mindenféle egyéb és egyéb nációjú rendőrség meg titkosszolgálat meg katonaság itt basztatna...
Nem hiányzik.
Nem azért mondom, mert én valaki lennék - össze sem hasonlítom magam Snowdennel vagy Assagne-dzsal, hiszen ők valóban tettek valamit a világunkért, miközben én csak pofázok, de egy magamfajta jólmegmondónak is tartania kell a hülyéktől. Márpedig a hatalom hülyéinél nincs félelmetesebb. Hozzájuk képest még a cigánybanda is kismiska. Sajnos.

A lényeg.
Teljesen igazat adok. A nemzetközi jog, mint alapvető dolog, elporladt és füstté vált. Nincs többé. Lassan jog sem létezik a világban. Csak az erőszak, a fgyverek joga. Sehol sincsenek használható, téged védő jogaid, csak azokban az államokban, ahol egyébként a mai ismereteid szerint sárba tiporják a jogokat. Oroszország, Kína, a dél-amerikai államok, afrikai országocskák... Hidd el, tudom, mit beszélek. Ma egy elnyomó diktatúrarendszerben élve természetes, hogy ezeket az általunk nem ismert és nem is nagyon megismerhető területeket "jogtalannak" tartjuk, csak mert ezt mondják nekünk - ezt sulykolják belénk. Helytelenül. Rosszul.

Félek Európában. Nem a bevándorló horda miatt, mert őket lőfegyverekkel és egyéb fegyvereimmel kordában tudom tartani (legalábbis egy darabig), hanem a "hatalom" hülyéitől, akik az önvédelmi jogomat kétségbe vonva önvédelem esetén engem csuknának börtönbe. Hosszú időre.
Másrészt, amint fentebb mondtam, könnyen börtönbe kerül manapság az, aki bizonyítékokat mer keresni, aki állítani mer egyes dolgokat, aki egyáltalán gondolkozik.
Lassanként vissza is vonulok majd. Kénytelen vagyok, mert inkább engedek józanul és szabadon, mintsem rettegnem kelljen börtöntől és pribékektől.

Egyébként nem értem, miért nincs egy tökös kommandó csapat, amelyik járművekkel megérkezik a követséghez, ott "kiszabadítja" Assange-t és elviszik a repülőtérre, ahol elhagyhatja a országot. Mindezt titokban, de fegyverekkel, ha kell. Oroszország lassan tényleg egy amolyan "utolsó bástyává" lesz, ami röhej. Assagne-nak ott kellene élnie.

Gyerekkoromban nem hittem volna, hogy ez lesz a fehér világból. Senki sem hitte. Semmiféle sci-fi, semmi jövőbe látó történet, egy-egy apró ötlet sem foglalkozik ezzel, ami ma történik. Miért? Mert hihetetlen. Felfoghatatlan.

Félek. Rendesen rettegek néha. De az egyéb okokról később egy posztban talán...
süti beállítások módosítása