HTML doboz

<script id="_wau0em">var _wau = _wau || [];
_wau.push(["colored", "dwcdt1wfsmgg", "0em", "493915ffffff"]);
(function() {var s=document.createElement("script"); s.async=true;
s.src="http://widgets.amung.us/colored.js";
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
})();</script>

Tom Bobb Blokk

“To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.” "Ha tudni akarod, ki szabályoz (irányít) téged, egyszerűen keresd meg, ki nem kedveli a kritkádat." - Voltaire (saját fordítás)

ELÉRHETŐSÉGEM

Ha már nem elég a személyeskedés itt a cikkek hozzászólásaiban, hadd szóljon a párbaj kettőnk között. Itt mindig megtalálsz:

tombobb kukac freemail.hu

De legyél kimért, pontos és egyszerű. (Nem viccelek.) Nincs időm marhaságokra felelni.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Don Calo': Olvastam a Kurucon az önvédelemmel és a rejtett viselésű ö.v. fegyverekkel kapcs. hsz. írásodat. E... (2018.12.19. 13:43) ÉRDEKES MONDÁSOK ÉS „ELSZÓLÁSOK”
  • urlajos: Boldog,békés újesztendő kívánok az egész családnak. urlajos (2018.01.02. 09:02) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Tom Bobb: @urlajos: Köszönöm biztató és kedves szavaidat. Nem titkolom, hogy jó volt olvasni őket. Nagyjából... (2017.10.31. 21:11) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • urlajos: Kedves Tom! Én már nagyon régóta olvasom írásaidat.Mint egyszer már jeleztem,minden írásod megvan... (2017.10.26. 21:24) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • F.M.J.: www.youtube.com/watch?v=G2tGpnh1sbI (2017.09.24. 23:53) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Utolsó 20

TBB main page

Tom Bobb bejegyzése 2015. január 19. 10 komment

AMERIKAI TERRORISTA

Címkék: terror USA Irak Clint Eastwood

terroristaposter.jpg

– mestersége címere: hazudozó –

Minden ezzel van tele. Az Öreg Mester megcsinálta élete filmjét. Hurrá.
Már szóltam róla pár bejegyzéssel korábban a cikk egyik szegletében, de most újra elő kell vennem a témát, mert több mint felháborító. Történt pedig, hogy Clint „Westernapó” Eastwood legújabb filmje, ami az Amerikai mesterlövész címre hallgat, egyetlen hétvége alatt 90 millió dollár bevételre tett szert.
Itt kezdődik az, amit én nem értek.
Először is szögezzünk le valamit. Nem vagyok hajlandó terroristákat éltető filmeket megtekinteni, nem hogy moziban, széles vászon előtt, de még otthon, kikölcsönözve sem, vagy még akkor sem, ha elhozod nekem másolt DVD–n és erőszakoskodsz, hogy nézzem meg. Nem tudok megtekinteni olyan „alkotásokat”, amik az amerikai terrorizmus egyes szeleteit virágos, naplementés, boldog és békés demokráciaként próbálják lenyomni a torkodon, miközben csak egy kicsit kell elgondolkoznod azon, hogy hol is perdült meg ennyire rossz irányba a szekér.

És akkor visszatérve. Azon az ominózus hétvégén pár százezer amerikai állampolgár úgy gondolta, méghozzá szerte az Államok területén (megkísérlem: bőrszín, vallás és nemi/politikai hovatartozástól függetlenül), hogy elzarándokol a modern idők templomába, vagyis valamelyik közeli multiplex moziba, hogy színesben, széles vásznon, szinte élő egyenesben nézhesse meg, amint egy amerikai terrorista magára hősként tekintve egy megszállt országban a teljesen jogos felháborodásokból partizánná érett lakosságot gyilkolássza.
Aki nem érti, annak igyekszem elmagyarázni.
A második világháborúban a német mesterlövész elment szépen a Balkánra és Tito Bácsi felháborodott haverjait kezdte gyilkolni, akik partizánakciókat hajtottak végre a megszálló német hadsereg ellen. Ebben az esetben a német mesterlövészt háborús bűnökkel később bíróság elé állítjuk és megöljük (vagy meggyalázzuk és megalázzuk, mondjuk 10–15 év börtönbüntetéssel), de amikor az amerikai hadsereg ellen harcoló iraki partizánokat gyilkolászó amerikai mesterlövészről értekezünk, akkor a hülyegyereket hősként kell bemutatnunk.
Mi ütött belétek, emberek? Ugyanaz a szituáció pár évtized eltéréssel, semmi sem változott – senki más nem lehet az egyenletben a terrorista, csak az, aki erőszakkal megpróbál leigázni és amikor ez ellen harcolsz, gyáván és titokban, egy elbujtatott puska mögött heverve lő ki téged. Vagy az anyádat. A húgodat és öcsédet, csak mert ő úgy gondolja, ezek mind–mind terroristák.

Undorító, felháborító agymosás, melynek legújabb ékes bizonyítéka a 90 millió dollár és a Jichak–szoborra az Oscar–szoborra áhítozó jelölés. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy hogyan képesek ezek a birkának sem mondható egyszerű véglények (igen, emberekről beszélek) pénzt adni ilyen szennyért, mocsokért, teljesen felülértékelt szarért. Nem értem, miért éltetik ezek az egysejtűekkel lassan megegyező észjárással rendelkező egyének azt a terroristát, aki még önmagáról is jól tudja, hogy egy kizsákmányoló, agresszív kül– és katonapolitikát folytató, szép lassan hanyatló és a végén undorító véget érő egykori birodalom katonájaként, irányított bábként harcol az igazukat és földjüket visszakapni akaró elnyomottak ellen.

Nincsenek amerikai hősök. Ezt jó ha tudod. Nincs hősi Amerika, az Egyesült Államok nem a demokráciát köpködi szerteszét a világban, hanem az elnyomást, diktatúrákat és halált. Nagyon szép a körítés, amit nap mint nap megkapsz, de próbálj meg, kérlek szépen, könyörgöm – próbálj meg egy kicsit olvasni a háttérben, egy kicsit tájékozódni és elgondolkozni például csak ezen a kis összevetésen, hogy miért volt háborús bűnös a német mesterlövész és miért lett hős az amerikai, méghozzá ugyanazon szituációban.
Vess véget ennek a hazugságnak, amit feléd ömlesztenek. Kezdjél el végre élni…

Megvetem Clint Eastwood–ot, hiszen ő is beállt azon mesterségesen táplált (vagyis szopóágon tartott) „művészek” közé, akiknek alkotásait (egyénileg persze) bojkottálom, még akkor sem vagyok hajlandó megtekinteni vagy egyáltalán beszélni róla, ha ingyen hozzám vágják. Egy szép és nagyon erős életművet rombolt most le a térdelésével és kényelmetlen asztalra hajolásával.
Gratulálok.
Az amerikai mesterlövészek meg kapják be az összes országukért harcoló partizánok…

Na jó, nem leszek brutális.

… kisujját.

És akkor még egyszer. Tényleg nem kérek sokat.
Könyörgöm, gondolkozz. Nem kérek nagyot. Alapvető emberi tulajdonságod – volt.

blokkindex9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tombobb.blog.hu/api/trackback/id/tr387088245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

George L. Rockwell 2015.01.19. 16:58:37

Üdv!

"Ugyanaz a szituáció pár évtized eltéréssel, semmi sem változott"

Ezzel vitatkoznék: a német katona először csak a hazájáért, később szinte a teljes fehér fajért harcolt. A kommunista hazaáruló partizánok (akár francia, akár szerb, akár orosz, stb...) a pénzváltókért, és a 3 tömeggyilkosért (Churchill, Roosevelt, Sztálin) harcoltak és gyilkoltak. Az más kérdés, hogy egy részük jószándékú agymosott volt.

De egyébként értem a cikket... :)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.01.19. 17:24:48

@George L. Rockwell: Azért ennyire mélyen nem akartam belemenni és nem szerettem volna semmiféle összefüggést vagy hasonlatot, netalántán eltérést mutogatni. Nincs szándékomban bármit is belemagyarázni a fejekbe, inkább csak apró világításokat teszek, kis fénypontokat, amiket észre lehet venni, miközben fuldokolsz - aztán a te döntésed, hogy errefelé úszol-e vagy maradsz az árban.
De egyébként... khmmm... én is értem, miről írtál. :-)

Paraphone 2015.01.19. 19:02:21

Nekem az Ellenség a kapuknál pl tetszett. Abban a filmben cirka tíz évvel ezelőtt mindent bemutattak a témáról, amit lehetett.

Csak ennyit szerettem volna mondani, igazából a bejegyzés gondolatához nagyon hozzáadni nem tudnék. :)

Húsleves 2015.01.20. 07:09:41

Nekem is ugyanez a párhuzam jutott eszembe a sok idióta "Charlie" szólásszabadságért meneteléséről, és le is írtam itt:
bekialtas.blog.hu/2015/01/15/a_szolasszabadsag_korlatai/full_commentlist/1#c25776709
"Hogy mekkora álszent ajvékolásról van szó, itt egy analógia. Tegyük fel, hogy Franciaország náci megszállása utáni időkben a német birodalmi propagandagépezet vicclapját úgy nevezik, hogy Über Mümayer. Ennek az észlény karikatúristái az elvárásoknak megfelelően (meg persze egyéni gerictelenségből is) lelkesen írogatják és rajzolgatják a franciákat és zsidókat gyalázó és démonizáló, uszító cikkeiket, míg aztán egyszer aztán egy francia-zsidó partizán megöli őket. Gondolom ugyanúgy "Én is Mümayer vagyok"-oztatok és terroristáknak neveznétek volna őket, mint ahogy most ajvékoltok."

Baloldali érték 2015.02.08. 18:38:05

@Paraphone: Az ellenség a kapuknál egy sablonos, gyenge hálivúdmóvi volt a német-orosz kooprodukciós Sztálingrád c. filmhez képest.

tomfree 2015.02.09. 06:52:57

Az igazukat visszakapni akaro elnyomottak koze tartoznak-e az iraki Al-kaida tagjai is? Azok a szabadsagharcosok is, akik autobombakkal batran harcolnak? A kesobbi IS tagjai, akik a felszabaditott iraki teruleten kialtottak ki a kalifatust ahol embereket feszitenek keresztre vagy vetnek rabszolgasorba pusztan vallasi vagy faji elteresuk miatt? Vagy az afgan szabadsagharcosok, akik kikuldetesben madridi vonatokat robbantanak a szabadsagharc erdekeben, amugy otthon kozepkori kalifatust vezetnek be? A kep kicsit arnyaltabb, ne ess pont az egysiku amerikai gondolkodas tukrenek ellentetjebe.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.02.09. 07:47:50

@tomfree: Igazad van, nem is ejtettem szót róluk - ez talán hiba. Én csak arra reagáltam, amit a "hős" elkövetett - nem az ISIS tagjait, valódi terroristákat (vagy más néven: amerikai pénzből fizetett bérzsoldosokat) lőtt le.
Egyébként igazat adok. Tényleg.
Azt még azért hozzátenném, hogy egy amerikai gyarmati elnyomás esetén te és én szintén elutaznánk valahogy Washingtonba, hogy ott öngyilkos merényleteket kövessünk el, ezzel is mutatva a kutyáknak, hogy van vér a magyar terrorista pucájában...

tomfree 2015.02.09. 10:19:16

@Tom Bobb: A fene se tudja. Szovjet gyarmati elnyomás esetén sem robbantotta senki fel magát Moszkvában magyar terroristaként. Bár az tény, hogy sokan harcolnának a megszállók ellen megszállás esetén, mint volt 1956-ban.
A "hős" meg egy katona csak a pár százezerből akiket odaküldtek. A gyalogos járőr vagy katonai kamionsofőr is írhatott volna könyvet ha érdekesebb a munkája a seregen belül. Az igazi bűnösök odafenn vannak ott is akik a szálakat mozgatták a sztoriban.
Az amerikai pénzből fizetett bérzsoldosokat kifejtenéd jobban? Tudtommal Ukrajnában harcolnak ezek az oroszok ellen éppen.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.02.09. 11:24:14

@tomfree: Most is igazat kell adjak neked - valóban senki sem ment anno Moszkvába öngyilkos merényletre, mert ez akkor még nem volt "divat". Az egész terrorizmust, mint a megszálló vagy éppen "kipécézett" hatalom elleni fellépést (részben) a zsidók találták ki/fel, mikor Nagy-Britannia és Franciaország ellen terrorharcoltak 1948 előtt. Sikerrel, mondhatjuk.
Régebben mindenki nyíltabban harcolt vagy háborúzott. Manapság "elfogadott" a terrorista, de nem úgy, ahogy azt mi gondoljuk. Vagyis nem az ellenfél hazafias ellenállója/partizánja az elfogadott, hanem a "hős", aki egyébként egy megszálló ország katonája, vagyis a részvételével további terrorakciókat hajt végre a "gyarmaton". Na, ez a fajta terrorista elfogadott manapság...

Egyetértek abban is, hogy az igazi bűnösök (akiket meg is neveztek többször) magasabb szinten vannak. Ezek ellen a mai technikai/katonai eszközeinkkel nem tudunk fellépni, mert nem tudunk újabb nürnbergi játékokat előadni - nincs rá lehetőségünk. Holott szükség lenne rá, mert mindkét Bush-t, a védelmi minisztereket, a katonai fejeseket, a fél Szenátust be lehetne rángatni, aztán folytatva a katonák ezreivel, akik háborús bűnöket követtek el... szóval lenne rá kereslet. 1945-ben azért lehetett megtenni ott Nürnbergben a színjátékot, mert totális győzelem történt. Semmi másért. Attól még, hogy Nürnberg megtörtént, nem kell elhinnünk, hogy helyes és igaz is volt.

Jelenleg éppen folyik a balhé az ENSZ-ben, mert a oroszok vizsgálat alá akarják vonni az ISIS-pénzeket, ugyanis nagy a gyanú, hogy az ISIS amerikai és szaúdi közvetítéssel, végeredményben amerikai és szaúdi pénzeket/támogatást élvez - ezért tartanak ott, ahol. Ezért van pénzük, fegyvereik, hadseregük. Szóval erre értettem a "terroristákat", akiket ma ISIS gúnynéven így nevezünk, holott csupán amerikai pénzen bérelt zsoldosok ők.
Egyébként igazad lehet, mert én is láttam videókat/olvastam cikkeket =fotókkal), ahol amerikai zsoldosokat kaptak el Ukrajnában. Van ott pár ezer, ebben biztos vagyok.

tomfree 2015.02.09. 21:50:19

@Tom Bobb: Belenyúltál pár témába itt. Nézzük:
1. Fogalmam sincs, ki újította meg a terrorizmust, mindenesetre nem annyira szimpatikus ez a harcmodor.
2. Nürnberg. Valóban színjáték volt, amire azelött nem volt példa a történelemben. A padra odafért volna Sztálin és Churchill is egy pár szövetséges tábornokkal és politikussal együtt, akik például elrendelték Drezda vagy Hirosima terrorbombázását. Ami ezek ellenére megtörtént Nürnbergben az nem hiszem, hogy nem volt jogos. Egy háborúban nincsenek jók és gonoszok, a történelmet a győztesek írják, de a Harmadik Birodalom gaztettei magukért beszélnek. Amit ott kaptak a náci vezetők, kijárt nekik. Miattuk pusztult el Magyarország és halt meg egymillió honfitársunk és kerültünk szovjet megszállás alá, csak hogy hazabeszéljek.
3. ISIS. Az Iszlám Állam egyik támogatója a szaúdi szunnita pénzemberek, akik nem függnek a vezetéstől, hiszen ők az IS esküdt ellenségei. Már Bin Laden fő ellensége voltak, ezeknek még jobban szúrják a szemét. Az USA biztos nem pénzeli őket, ezt kétlem. A bevételük emberrablásból, a kitermelt olaj értékesítéséből származik (féláron eladják török kereskedőknek pl) főleg. A szaúdi pénzek inkább amolyan hittestvérektől jöhetnek csak, de nem állami szinten. Kérdés persze, ha akarnák mennyire tudnák ezt visszafogni állami szinten. Az orosz Ensz vizsgálatot meg fenntartással kezelem, főleg a jelenlegi helyzetben és úgy hogy az oroszok érdekeltek Szíria kérdésében is.
4. Ukrajna és a zsoldosok. Hidd el, hogy nem a levegőbe beszélek, megbízható ismerősök mondták ezt, akik korábban és jelenleg különböző katonai szervezetekben szolgáltak/nak erre-arra. Leszerelt zsoldosok vannak ott, balkáni ex-gyilkológépek a jugoszláv háborúból (Szerbia törvényben tiltotta meg hogy állampolgárai beálljanak egyik vagy másik oldalra. Gondolom nem hallottál erről idehaza), leszerelt idegenlégiósok jó pénzért az ukrán oldalon amerikai pénzből. Olvass utána, bár erről főleg csak az oroszok írnak. Bár mindegy is, ki mit ír, tudom amit hallottam, meg láttam kinn tavaly pár dolgot személyesen. Keress utána annak, hogy tavaly ki volt a kijevi mesterlövész, aki kilőtt pár rendőrt és tüntetőt. Például. A hírekben 5000 halottat mondanak, a minap olvastam egy hírt, hogy egyes titkosszolgálatok 50.000 halottról beszélnek. Szóval egy dolog ami itt van a hírekben meg ami kinn történik.
süti beállítások módosítása