HTML doboz

<script id="_wau0em">var _wau = _wau || [];
_wau.push(["colored", "dwcdt1wfsmgg", "0em", "493915ffffff"]);
(function() {var s=document.createElement("script"); s.async=true;
s.src="http://widgets.amung.us/colored.js";
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
})();</script>

Tom Bobb Blokk

“To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.” "Ha tudni akarod, ki szabályoz (irányít) téged, egyszerűen keresd meg, ki nem kedveli a kritkádat." - Voltaire (saját fordítás)

ELÉRHETŐSÉGEM

Ha már nem elég a személyeskedés itt a cikkek hozzászólásaiban, hadd szóljon a párbaj kettőnk között. Itt mindig megtalálsz:

tombobb kukac freemail.hu

De legyél kimért, pontos és egyszerű. (Nem viccelek.) Nincs időm marhaságokra felelni.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Don Calo': Olvastam a Kurucon az önvédelemmel és a rejtett viselésű ö.v. fegyverekkel kapcs. hsz. írásodat. E... (2018.12.19. 13:43) ÉRDEKES MONDÁSOK ÉS „ELSZÓLÁSOK”
  • urlajos: Boldog,békés újesztendő kívánok az egész családnak. urlajos (2018.01.02. 09:02) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Tom Bobb: @urlajos: Köszönöm biztató és kedves szavaidat. Nem titkolom, hogy jó volt olvasni őket. Nagyjából... (2017.10.31. 21:11) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • urlajos: Kedves Tom! Én már nagyon régóta olvasom írásaidat.Mint egyszer már jeleztem,minden írásod megvan... (2017.10.26. 21:24) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • F.M.J.: www.youtube.com/watch?v=G2tGpnh1sbI (2017.09.24. 23:53) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Utolsó 20

TBB main page

Tom Bobb bejegyzése 2014. november 28. 5 komment

FEKETE PÉNTEK

Címkék: Fekete Péntek

blackfridayposter.jpg

- a majmok bolygója -

Ezen valójában nincs is mit csodálkozni.
Amikor dolgozol és valóban olyan munkát végzel, ami hasznos (hasznára válik a társadalomnak vagy egy másik embertársadnak), akkor úgy-ahogy, de nagyjából meg vagy fizetve. Ezt nem nagy pofával mondom, mert ez tény (lehet, nem Magyarországon, de ma ezt kerüljük, nem szapuljuk a magyar földet). És ha meg vagy fizetve, az azt jelenti, hogy tudsz spórolni is, félrerakni a fizetésedből, hiszen többet keresel, mint amennyit el tudsz költeni.
Ez így működik.
Vagyis abban az esetben, ha valamit meg akarsz vásárolni és erre van is pénzed, valójában nem sokat számít, hogy az adott termék 100 vagy 130-140 egységbe kerül – meg fogod venni. Persze, nem vagy a magad ellensége, tehát igyekszel árrést találni, valami olcsóbb árat/üzletet, vagy kivársz olyan akciókat, amik a környékeden szokásosak… Ez az egyik lehetőség.
A másik lehetőség neve Fekete Péntek.
Már a nevében is benne van.

Tudom, öreg rasszista faszkalap vagyok, de a saját szememmel is láttam, és te is láthatod, ha átlapozol pár fényképeket is közlő oldalt. A jelenség nem új, mert valahonnan az állatvilágból ered, vagyis mikor hirtelen elérhetőbb és könnyebben megszerezhetőbb lett a banán, a majmok serege egyértelműen arrafelé szambázott, nem törődve az esetlegesen jobb ízű és nagyobb darab banánokkal – mert azokért „meg kellett volna harcolni”, vagyis felmászni a fára és leszedni. Azért keményebben kell dolgozni – nem éri meg.

Innen az összehasonlításom, ami bár rendhagyó, de ha belegondolsz, nem is annyira új. A Fekete Péntek elnevezésű napon (ami a mai nap, vagyis péntek) az áruházakba özönlő emberfélék többsége valójában állat. Nem csak majmok, ne hívj már engem fajgyűlölőnek, mert vannak közöttük egyéni higiéniát nem ismerő egyéb területi képviselők is, úgy, mint afgánok, pakisztániak, indiaiak és más érdekes „népcsoporulatok”…
Ezek az emberfélék azt csinálják, hogy törököket meghazudtoló „várostrommal” veszik be az üzleteket, amikor azok nyitnak és egymást ölve vásárolják a sokszor csak 5-10, máskor talán 20-30 százalékkal is olcsóbb termékeket. Ezzel nem is lenne baj. A baj azzal az állatvilágból már ismert benyomuláson és értékmegszerzésen van, amit tényleg láthattam a saját szememmel is. Ezek még azt sem tudják, hogyan kell rendesen megfürdeni vagy kimosni egy-egy használt ruhaneműt, de ahhoz van eszük, hogy a 40”-os tévét el kell hozni olcsóbban (olyan 30-35 százalékos volt a leárazás), mert ugyanez a tévé aztán januárban ugyanezen az áron elérhető lesz – de baszd meg, most van a Fekete Péntek!
Már a nevében is, ahogy mondtam.

A „feketék” (szebben és igazságosabban: négerek)(megint más olvasatban: majmok) erre valók. Nem másra. Hogy egymást taposva/gyilkolva álljanak az egyébként marha unalmas médiaszenzációk szolgálatába és tényleg állati módon tegyenek azért, hogy a szemünkben még lejjebb kerüljenek az evolúciós táblán. Ez nem csak szöveg – ez bizony a valóság. Mert mindannyian tudjuk, hogy mi különböztet meg bennünket tőlük, és lám, ezen a napon még a bizonyosságot is megkapjuk.
Köszönjük szépen.
De hozzá kell tennünk, hogy „fehéredik” az a Fekete Péntek, vagyis lassan Szürke Péntek lesz a neve, mert az egyébként régebben előre gondolkodó és tényleg nehezen befolyásolható fehér kisebbség (és ez nem cinikus megjegyzés volt, mert New Yorkban, Londonban, Torontóban, Párizsban vagy Chicagóban nyugodtan beszélhetünk fehér kisebbségről) lassan ugyanolyan állati hülye lesz, mint a többi majom. Egyre többször láthatsz fehér embereket a Fekete Péntek nevezetű abszolút felesleges reklámfogás napján, amint ott feszülnek a majmok meg bevándorlók között, azon tanakodva, vajon képesek lesznek-e harcolni majd egy-egy 3-5-10 dollárral olcsóbb fülhallgatóért, egy-egy 30-40 dollárral olcsóbb műszaki termékért, vagy egy-egy maximum 100-150 dollárral olcsóbb tévéért. A miheztartás végett: aki jól dolgozik (és dolgozik), naponta megkeres nettó 100-150 dollárt…
Most add össze ezeket az információkat.

Kinek van szüksége a Fekete Péntek nevezetű tömeggyűlésre? Annak, aki nem tud spórolni, aki most akar olcsón lejárt szarokat venni, illetve aki nem tudja elképzelni, hogy majd január hatodikán besétál a boltba (ugyanabba, ahol most majmok szarnak a sarokba) és közel azon az áron meg tudja majd vásárolni a tavalyi árucikkeket, mint a Fekete Pénteken.
Ez tény. Ez mellett nem mehetsz el.

Persze hozzá kell tennünk, hogy a magyar Fekete Péntek egyelőre csak… izé… valami olyasmi, mármint te nem fogod megvásárolni a kevesebbért árult cuccot pár héttel később is ugyanazon az áron. Ez nem megy otthon. Nem is Magyarországról írtam most a cikket.

Konklúzió. Legyen?
Aki dolgozik és becsülettel előre gondolkodva él, az tudja jól, hogy ha nem most, akkor majd valamikor februárban, vagy éppen majd április-május környékén meg fogja tudni vásárolni azt a tévét, amiért most több majom is szarcsatát vívott egymással, méghozzá nem 100-150 dollárral olcsóbban, hanem 300 vagy 350 dollárral olcsóbban – mégpedig azért, mert akkor már hivatalosan is kifutott termék lesz ez a mostani Fekete Pénteken is kifutóban lévő semmiség.
Mi kell hozzá, hogy ember maradj és ne csatározz a majmok között?
Az, hogy legyen gerinced. Tartásod és kitartásod.

A majmok bolygóján élve ez különböztethet meg az állatvilágtól. És ez esetben most függetlenül beszélek a bőröd színétől. Becsülöm az otthon velem együtt röhögő (és néha síró) fekete bőrű embereket is, ahogy a pakikat vagy az afgánokat, szíriaiakat és az egyéb dél-amerikai okosan gondolkodókat. Kérdezd meg magadtól, miért nem látsz egyetlen kínait vagy japánt vagy koreait sem a Fekete Pénteken majom módjára harcolni?

Ezt jelenti az evolúció és a civilizáció.
Kellemes Fekete Pénteket kívánok neked, és harcolj, mert van miért. Tétje van a dolognak.

blokkindex9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tombobb.blog.hu/api/trackback/id/tr726940787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G L Rockwell 2014.11.28. 18:10:29

Magyarországon tavaly még nagyjából ismeretlen volt ez a dolog. Idén valami marketinges majom (ez most nem fekete) elkezdte, és most mindenki majmolja.
Szerintem pár évem belül itt is hisztéria lesz belőle...

Nem baj, hogy rasszista vagy. Teljesen normális, egészséges dolog. A természet törvényei is rasszisták, és egy egészséges ember követi a természet törvényeit.

A természet törvényeinek megszegése bizonyosan valakinek/valakiknek a pusztulásához, halálához vezet.

Kis zenei aláfestés a cikk olvasásához:
www.youtube.com/watch?v=_KyNJ_bwmus

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2014.11.28. 23:13:28

@G L Rockwell: Beszélgetek asszonyommal, aki ugyebár elég sok évet élt már Kanadában és látott egy s más Fekete Pénteket - illetve hallott az amerikai változatról. Azt mondja, érthetetlen, mi történik, mert pár évvel ezelőtt egy-egy ilyen majomparádé még nem volt ennyire kiélezve a hülyeségre. Állítása szerint teljesen normális Fekete Péntekek voltak kisebb lökdösődéssel, de nagyobb baj nélkül. Nem volt igazán hírértéke a dolognak.
Erre csináltak most "hírértéket" a Minket Uralók.

Tudom, mit jelent valójában a rasszizmus és én tudom, hogy abszolút előnyödre válik, ha rasszista vagy. Mert az arabok, a négerek, az ázsiaiak mind-mind azok - csak mi, a fehérek ezt nem mondjuk rájuk, hiszen ha ezt kijelentenénk, akkor rasszisták lennénk... ergo: saját farkába harap a kígyó. Sokszor büszke vagyok arra, ahogy látom a világot és ahogy ezt le is tudom írni (regényeimben is foglalkozom ilyen témákkal egyébként), de köszönöm bátorító szavaidat.

A zenei ajánlásod érdekes, főként az ott található hozzászólások. mosolyogva olvastam párat. Tetszett. Köszönöm.

dobókötél 2014.12.03. 10:03:19

Üdvözöllek kedves Tom Bobb.
Nem a jegyzetedhez tartozó, habár ez csak nézőpont kérdése, mivel a "majmok bolygója" Magyarországon nemcsak a fekete péntek alkalmával uralkodó!
Német és kanadai ismerőseid között amennyiben megosztanád a következőt megköszönném.

2014. a szeretetlenség országa Magyarország!
Hát ez. HÁT EZ!!!!! Ilyen nincs a földön.
Idén karácsonykor valami igazán jót akartam csinálni. Segíteni több száz, vagy akár több ezer embernek, ha még csak egy kis ideig is, de legalább segíteni nekik, karácsony idején.
Mivel ételkiszállító cégem van és rendelkezésemre áll egy egész konyha, így adta magát, hogy idén karácsonykor bizony étel osztást fogok szervezni valamelyik nagyobb budapesti téren az arra rászorulóknak.
Megszületett a döntés és elkezdtük szervezni az ételosztást. Mindenki tette a dolgát, beszereztünk mindent ami szükséges, hogy ez megvalósulhasson. A konyhával lebeszéltük, hogy milyen levest fogunk adni milyen főétellel, már az alapanyagokat is megrendeltük, így hát nem maradt más hátra, mint területfoglalási engedélyt kérnünk.
Bemegyek az önkormányzathoz a szükséges papírokért és itt valami olyan történt, amit egészen egyszerűen még most sem vagyok képes feldolgozni.
Kitöltöm a területfoglalási engedélyhez szükséges igénylőlapot, befizetem hozzá az illetéket is és beadom a papírokat az ablakon, mire a nő megkérdezi, mihez szeretnék engedélyt kérni? Mondom ételt szeretnénk osztani, erre a nő a következőket mondja.
„FIATALEMBER. NEM FOG ÉTELOSZTÁSHOZ ENGEDÉLYT KAPNI JOBB HA ELŐRE SZÓLOK, MERT A KORMÁNY NEM AKARJA, HOGY AZ EMBEREK ANNYI SZEGÉNY EMBERT LÁSSANAK AZ UTCÁN EGY HELYEN”
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azt a BDSKRVSTNT.
- Ez most valami vicc vagy teljesen komoly? Kérdezem a nőt.
- Ezt kaptuk utasításba. Nem adhatunk ki engedélyt ételosztáshoz köztereken.
Itt azért kellett pár perc amíg magamhoz térek, de tovább kérdezek.
- Minden feltételnek és előírásnak megfelelünk. Mi alapján fogják elutasítani a kérelmünket?
- Nem utasítják el fiatalember, hanem elnapolják a döntést határozatlan ideig.
Tehát hadd összegezzem. Az önkormányzat nem ad területfoglalási engedélyt karitatív ételosztáshoz még akkor sem, ha minden feltételnek, szabályozásnak, és előírásnak megfelelünk, mert a kormány nem akarja, hogy az emberek annyi szegény embert lássanak az utcákon.
És itt padló és azt mondom, ilyen ország pedig nincs.
Magyarországon az egészséges demokrácia több sebből vérzik és a döntések, amik az elmúlt években születtek erősen megkérdőjelezhetőek, ezzel mindenki tisztába lehet, akik csak minimálisan követik a híreket, BBC normatívákat a közmédiában már meg sem említem.
Na de hogy intézményes keretek között akadályozzák meg az elesettek és a rászorultak megsegítését azok számára, akik ha csak egy kicsit is, akár csak egy tál meleg étellel is, de segíteni szeretnének azokon akinek ez igen is sokat jelentene, na az már tényleg kurvára túl megy minden határon.
Én ezt egyszerűen még most sem hiszem el, hogy ez megtörténhet. Nem csak Európa közepén, hanem bárhol máshol a világon.

Nem szokásom rossz színben feltüntetni szeretett hazánkat, de ez most valóban kicsapta a magasfeszültséget nálam is.
Köszönöm a segítséged, a mai magyar való világról való hír közreadásában.
Üdvözlettel dobókötél.

G L Rockwell 2014.12.03. 13:42:44

@dobókötél:
Szeretett hazánknak semmi köze a Magyar (Nép)Köztársasághoz.
Területileg van némi átfedés, de az utóbbit 70 éve kommunista/demokrata/cionista megszállók irányítják. Mint ahogy a "nyugat" szinte összes országát. Az ilyen kormányokat ZOG-nak (Zionist Occupation Government) szokták nevezni.

Ez az intézkedés engem is megdöbbentett, pedig legalább 10 éve "felébredtem". De a democsokráciák mindig elő tudnak rukkolni új gusztustalanságokkal...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2014.12.04. 13:52:07

@dobókötél: Köszönöm ezt a történetet, meglepő és tanulságos volt. Meglepő, mert én sem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet az országban, és tanulságos, hiszen mindig tanul az ember. Amit most tanultam az kapcsolódik egy közeljövőben megjelenő cikkemhez - addig akaszd fel a diktátorokat, amíg lehetőséged van erre, mert ha kivársz vagy börtönbe csukod, elmenekül és megmenekül.
süti beállítások módosítása