HTML doboz

<script id="_wau0em">var _wau = _wau || [];
_wau.push(["colored", "dwcdt1wfsmgg", "0em", "493915ffffff"]);
(function() {var s=document.createElement("script"); s.async=true;
s.src="http://widgets.amung.us/colored.js";
document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
})();</script>

Tom Bobb Blokk

“To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.” "Ha tudni akarod, ki szabályoz (irányít) téged, egyszerűen keresd meg, ki nem kedveli a kritkádat." - Voltaire (saját fordítás)

ELÉRHETŐSÉGEM

Ha már nem elég a személyeskedés itt a cikkek hozzászólásaiban, hadd szóljon a párbaj kettőnk között. Itt mindig megtalálsz:

tombobb kukac freemail.hu

De legyél kimért, pontos és egyszerű. (Nem viccelek.) Nincs időm marhaságokra felelni.

Facebook oldaldoboz

Utolsó kommentek

  • Don Calo': Olvastam a Kurucon az önvédelemmel és a rejtett viselésű ö.v. fegyverekkel kapcs. hsz. írásodat. E... (2018.12.19. 13:43) ÉRDEKES MONDÁSOK ÉS „ELSZÓLÁSOK”
  • urlajos: Boldog,békés újesztendő kívánok az egész családnak. urlajos (2018.01.02. 09:02) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Tom Bobb: @urlajos: Köszönöm biztató és kedves szavaidat. Nem titkolom, hogy jó volt olvasni őket. Nagyjából... (2017.10.31. 21:11) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • urlajos: Kedves Tom! Én már nagyon régóta olvasom írásaidat.Mint egyszer már jeleztem,minden írásod megvan... (2017.10.26. 21:24) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • F.M.J.: www.youtube.com/watch?v=G2tGpnh1sbI (2017.09.24. 23:53) A 20 WATTOS BEJEGYZÉS
  • Utolsó 20

TBB main page

Tom Bobb bejegyzése 2015. január 08. 8 komment

CHARLIE, A HEBDO

Címkék: terror Charlie Hebdo

charlieposter.jpg

- a gúny néha bizony visszavág –

Senki sem veheti el tőled a jogot, hogy gúnyolódjál. Senki sem kérheti, hogy hagyd abba, mert ízléstelen. Senki sem utasíthat, senki sem kényszeríthet – minden olyan kulturális fék, amelynek az agyadban működnie kell, ott van belül. Tehát ez a te döntésed. Hogy mikor hagyod abba.
Van egy szó a sokak által gyűlölt és istenített Facebook–on, a neve: „bökés”. Bökdösődés.
Amikor már túl sokat bökdösöl valakit/valamit, akkor számítanod kell rá, hogy a legtöbbször egy pontba érkező bökések egy idő után fájdalmassá és elviselhetetlenné lesznek – és ez következményekkel járhat. Mármint az, ha te folytatod a bökdösődést.

Ez történt.

Nem kétséges, hogy jó humorra, érdekes viccekre és remek karikaturákra szükség van. Ezt még maga Jean–Pierre Abdullah sem cáfolja, aki állampolgárságát tekintve francia, de születését tekintve más. Ugyanígy van vele Thierry Hossein, aki szintén francia állampolgár, de kecskék, malacok és tyúkok mellett született a hegyek között, odaát Afrikában. A humor különböztet meg minket (többek között) az állatvilágtól, ezért is vagyunk, akik vagyunk…
Satöbbi.
De.
Amikor köztudott, hogy vallás és vallás között egyre mélyebb különbségek vannak (nem úgy, mint régen, de ezt most nem taglaljuk), amikor tisztában kell vele lenned, hogy nem érdemes bökdösni a vérre éhes vallási fanatikusokat – akkor ne tedd. Az, hogy pár hülyegyerek ezt megtette és folytatta nap mint nap, szinte éjt nappallá téve, nem a te bűnöd és nem az enyém.
Senkié. Ez bizony a saját ostobaságuk.

2011–ben a francia haderő a Charles de Gaulle repülőgép–hordozó segítségével Rafale típusú ultramodern repülőgépekkel kezdte el bombázni azokat a líbiai területeket, ahol az akkorra már egyáltalán nem megtűrt és elfogadott, a nyugati világ által diktátornak kikiáltott Kadhafi katonái próbálták elfojtani az USA és valószínűleg az Európai Unió által gerjesztett és pénzelt polgárháborús felkeléseket.
A francia légi csapások főként a felkelők (más szólamban: szedett–vedett bűnbanda) megsegítése érdekében katonai célpontokat, teherautókat, raktárakat és egyéb épületeket vettek célba. Nem voltak kispályások, elég sok civil áldozat lett – na, de komám, ez itt háború!
2015–ben két terroristának mondott egyén behatolt a Charlie Hebdo gúnyrajzokkal kereskedő „vállalat” párizsi főhadiszállására és elkezdte módszeresen legyilkolni azokat, akik a cikk poszteréhez hasonló rajzokkal kedveskedtek megátalkodott és elszánt, mérges és mindenre képes vallási fanatikusoknak. Az akció pontosan úgy sikerült, ahogy kitervelték – lett is egy tucat áldozat. Többségében tényleg olyanok, akik előtte szerettek bökdösni és nem hallgattak semmiféle jó szóra, nem hagyták abba.
Ezeket az embereket siratod most.
Vajon 2011–ben is felnyögtél, mikor esténként visszavonultak a Rafale vadászrepülők és odalenn Bengáziban meg Tripoliban a civilek elkezdték összeszámolni, vajon ma mennyi ártatlan embert ölt meg a francia haderő? Nem hiszem. Azért nem hiszek benne, hogy megérintett a terrorbombázás, mert engem is hidegen hagyott. Holott tudtam róla, hogy száz százalékos találat nem létezik, tehát halnak meg civilek.

Most is hidegen hagy a dolog. Számomra ez a mészárlás nem hogy egyenértékű, de logikailag megalapozottabb, mint a bengázi vagy tripoli mészárlások voltak 2011–ben. Senki sem bökdöste a Nagy Francia Hadsereget onnan Líbiából, senki sem kérkedett és „kihaénnem”–eskedett, miközben ideát Párizsban egy szűk csoport ezt tette minden nap.
Természetesen el kell ítélni az erőszak összes hasonló formáját – csak finoman oda kell rá figyelni, hogy erőszak nem csak akkor létezik, mikor valaki minket vág pofán (szebben szólva: visszavág), hanem akkor is, mikor mi bökdösünk, néha a bajszunk alatt röhögve, mert tudjuk, hogy a mi fegyvereink erősebbek és hatásosabbak.
Hát… megkaptuk.

Ideje lenne elgondolkozni, nem csak siránkozni és bűnbakot keresni Keleten, amiért harapott egyet a folyamatosan bökdösött vadállat.

blokkindex10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tombobb.blog.hu/api/trackback/id/tr927053443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paraphone 2015.01.08. 19:41:07

Szuper, szóról-szóra ugyanezt szajkózom második napja mindenhol, kapok is érte hideget-meleget. :)

G L Rockwell 2015.01.10. 15:20:17

Alapvetően egyik résztvevő félnek sincs semmi keresnivalója Európában...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.01.11. 11:42:31

Egyszerűen hihetetlen, milyen szépen haladunk egy olyan magasztos cél felé, amelynek lényege a teljes kontroll/ellenőrzés az emberek, mint modern rabszolgák és agymosott senkik fölött. A magamfajta "jólmegmondók" itt nem csak hogy feleslegesek, de veszélyesek is.
A mostani "terrorakció" egy újabb lépés volt egy következő bevezetendő valami felé (bocs a sejtelmes fogalmazásért, nem tudom, mi fog következni a francia, később talán az össz-európai jogrendszerben), ami után még kevesebb jogunk és hangunk lesz. Pár év, talán egy évtized még és a magamfajta emberkék, akik nem feltétlenül világosabban, csak kicsit nyitottabban és érthetőbben gondolkoznak és élnek, át kell gondolják, hogy pontosan miféle jvőt akarnak maguknak (vagy éppen jelent, ez most lényegtelen).

Éppen ezért, mert az ilyen Charlie Hebdo-féle kormányok által támogatott és érdekesen különleges események az elkövetkezőkben mind sűrűbben fognak bekövetkezni, át kell nézned, hová érdemes távoznod abból az egyre szorongatóbb és ellenségesebb közegből, amelyet agymosott rabszolgákkal tömtek tele (a családod, a szomszádod, testvéred és munkatársad mind-mind azok), s melynek neve régebben ilyen volt, hogy "a civilizáció bölcsője" meg a "felvilágosodás alapja", meg ez: Európa. Jómagam évek óta figyelemmel kísérem a dél-amerikai folyamatokat és azt látom, hogy a földrész igyekszik egy emberileg, vallásilag, gazdaságilag és technikailag élhetőbb jövőt kicsikarni magának - miközben mások ezt nem igazán szeretnék hagyni. De szerencsére Brazília kurva erős, immáron megkerülhetetlen katonapolitikai tényező is (pár éve önként lemondtak az atombombáról, mikor elérték azt a fejlettségi szintet, amikor képesek lettek volna legyártani párat), ez mellett a szövetségi rendszerük, mely egyedülálló a világon (nem Európai Unió-féle faszság és mellébeszélés, hanem tetteket végrahajtó egység) abszolút megalapozza azt, hogy ott a fehér embereknek kellemes, élhető jövője lehet az elkövetkező 100-150, esetleg talán 200 esztendőben. Nem tovább, mert a térvesztés igen komoly lett az utóbbi 30-35 évben (előtte még az USA, Kanada, Ausztrália és Anglia is mind-mind fehérek lakta területek voltak elenyésző kisebbséggel, miközben mostanra ezekben a kisebbség "nagyobbság" lett), tehát nem szabad azt jósolni, hogy innen 200 év múlva is képes lesz a fehér ember saját vidék felett őrködni.
Rosszabb jövő vár unokáinkra, mintha zombik milliárdjaival állítottuk volna szembe őket. Ugyanis az multikultis őrület gondolkozik, tesz, kitalál és alkot is, ellentétben a zombikkal, és egy olyan ellenségnél, amelyik okos és művelt, ügyes és célratörő nincs rosszabb.

Ennyit akartam csak mondani kiegészítésképpen, ezek a szavak fogalmazódtak meg bennem az elmúlt napokban, azt követően, hogy megyírtam ezt a bejegyzést. Nem kell rohannod, nincs itt a vég, de gondolkozz 6-8-10 éves távlatban és próbálj túlélni. Agymosottak között ez nem fog menni. Ott csak elbuksz - ott, ahol ma élsz.

dobókötél 2015.01.12. 14:04:26

JE SUIS MÓRICKA!

Képzelt riport egy budapesti terror cselekményről.
2015. január 15. Budapest.
Súlyos terrortámadás érte a budapesti Móricka vicclap szerkesztőségét! Számos halott és sérült a helyszínen!
A mentőszolgálat egységei, a rendőrség, a TEK, (mekk retkek) és helikopterek a helyszínen megkezdték a mentési munkálatokat.
A szerkesztőség utcáját és teljes környékét hermetikusan lezárták a rendfenntartó erők, és kutyák bevetésével keresik a terrortámadás elkövetőit!
A szerkesztőség épületébe csütörtök délelőtt két jól láthatóan cigány hatolt be, baseball ütővel és szamuráj kardokkal felfegyverkezve. Vegyi fegyverként, a testükön gyakorlatilag állandóan viselt, normális ember számára elviselhetetlen bűzt vetették be, ami gyakorlatilag eszméletlen állapotba hozta a szerkesztőségben lévőket. Így minden ellenállást kizárva, verték halálra azokat, akik útjukba kerültek a szerkesztőség épületében!
A halottak és a súlyos sérültek számáról, állapotáról, még nem adtak ki hivatalos közleményt, de jól értesültek szerint a halálos áldozatok között van a Sajtószabadság, a Szabad Vélemény Nyilvánítás, és a Művészetek a Politikában az Igazságért is, valamint a lap főszerkesztője!
Vezető főnyomozói források szerint, alaposan gyanúsítható, Rézmíves Kolompár Rikárdó és testvére, Rézmíves Kolompár Somfa színesfémorientált lombuckalakók a terrortámadás elkövetésével!
Mint az ismeretes ,a Móricka vicclap főszerkesztője, egy élethű képregényben ábrázolta a cigányok életét, anélkül, hogy képregényében egyetlen egyszer is leírta volna a cigány szót!
Minden bizonnyal ez volt a tömegmészárlás kiváltó oka.
A budapesti cigányterror áldozatainak emlékére, egész héten elsötétül a parlament minden terme, illetve ezentúl sem lesz fény, mint az elmúlt 25 éveben a T. házban, és az Andrássy úton gyászmenetben rója le kegyeletét az ormány- hormány- kormány, az Egyes Kórterem minden pártja, a hazai és nemzetközi rajvédők egylete, és a buzernyákok országos szövetsége is.
Azannya, bizony le mertem írni, hogy cigány! Nem roma, nem is ember, hanem élősködő cigány! Megtehettem, mert engem nem tud kizárni a Fizetett Bértollnokok Országos Szövetsége, mivel nem vagyok sem bértollnok, sem újságíró!

A cigányokról szóló életszerű képregény miatt zárták ki a Móricka főszerkesztőjét
A Móricka nevű vicclap legújabb számában megjelent képregény nagy felháborodást keltett a magyarellenesek körében. Az alkotás, nagyszerűen dolgozza fel az élősködés, a cigánybűnözés és a rasszistázás témáját . A képregény annyira jól sikerült, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) etikai bizottsága soron kívüli eljárásban kizárta tagjai sorából a lap főszerkesztőjét.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.01.12. 15:12:57

@dobókötél: Gondolom, megint "kopi-paste" módszerrel lett ez ide berakva, nem te találtad ki. Nézd, semmi bajom vele, mert a témába vág, csak teljesen feleslegesnek érzem fújdosni a parazsat, amikor már majdnem elaludt. Felesleges cigányozni meg okosnak lenni, csak azért, mert azt gondoljuk, hogy összefüggésében van összefüggés a két eset (feltételezett és valódi) között - holott nincsen.

Arra kérnélek, tényleg csak a jobb belátás érdekében, hogy amikor bemásolsz ide valamit, akkor add meg a linket, honnan érkezett a szörnyűség. Ez egyrészt tisztelet a förtelem írójának, illetve lehetőség nekünk, olvasóknak, hogy a linkre tévedve véleményt nyilvánítsunk, és ne csak itt, szűk baráti körben szörnyedjünk el.

Nem ér félreérteni, jöhetnek a hülyeségek, csak magadban előtte szűrd meg őket, mert nem szennyblogot vezetek, ahová mindenféle ostobaság befér.
Comprende? :-)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.05.17. 15:38:23

@Tom Bobb: Tudom, hogy már régen volt, de csak most fedeztem fel ezt a posztot. Magam is kifejtettem a tiedhez hasonló gondolatokat, bár egészen más megközelítésben. Talán érdekelni fog:
magan-galaxis.blog.hu/2015/01/09/charlie_hebdo_261

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2015.05.17. 16:20:22

@F.M.J.: Köszönöm a linket, elolvastam a cikkedet és jónak találom. Természetesen belenéztem egyéb írásaidba is és biztos vagyok benne, hogy a jövőben olvasni fogom a blogodat.
süti beállítások módosítása